Udarili Danku, ubacili u kola, kada je došla svesti udavili je rukama: Krivicu svaljuju jedan na drugog…

Region

Udarili Danku, ubacili u kola, kada je došla svesti udavili je rukama: Krivicu svaljuju jedan na drugog…

Radnici JKP “Vodovod” u Boru Srđan Janković i Dejan Dragijević osumnjičeni su da su ubili malu Danku Ilić(2). Ninoslav Cmolić, načenik Uprave kriminalističke policije za “Informer” je izneo jezive detalje zločina u Banjskom Polju. Policija još nije našla telo devojčice, a o najnovijim detaljima potrage možete čitati OVDE.

Naime, nakon što su automobilom udarili Danku, oni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je devojčica bila živa i u jednom momentu se probudila!

– Po njihovim navodima stali su da uriniraju blizu kuće. Kasnije, kad su nastavili, udarili su Danku i onda je stavili u gepek. Na GPS-u je zabeleženo čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju deteta, jer se dete probudilo u toku vožnje i suvozač je udavio Danku, a oni ne mogu da se dogovore ko je izvršio davljenje, a kasnije su je bacili na deponiju – rekao je načelnik UKP i dodao:

– Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se seti gde je ostavio telo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu deteta. Danka je bila u nesvesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tela na deponiji – ispričao je Cmolić.

Telegraf.rs napravio je rekonstrukciju zločina koji šokirao celu javnost. I sam Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije rekao je da se radio o dvojici monstruma.

– Oni su priznali ubistvo. Priznali su obojica – rekao je.

Sve detalje ubistva malene Danke na konferenciji za novinare juče je izneo vidno potrešen ministar policije Bratislav Gašić.

Prošlog utorka, tačnije 26. marta, oko 13.10 Dankina majka Ivana je sa decom iz Bora kolima došla u Banjsko Polje da bi se deca igrala. Deca su se sve vreme igrala u dvorištu kuće, a majka ih je fotografisala. Osumnjičeni službenim vozilom stižu u Banjsko Polje

U vreme dok su se deca igrala, osumnjičeni za Dankino ubistvo Dejan i Srđan, inače radnici JKP Vodovod su u 13.20 službenim kolima došli u Banjsko Polje da bi proverili šahtu. Dva minuta kasnije, Ivana je svom suprugu Milošu poslala fotografije dece koja se igraju u dvorištu.

Kada joj je stariji sin zatražio vodu, otišla je do auta da je uzme, a kada se vratila shvatila je da male Danke nema. Ona je skoro 20 minuta pokušavala sama da u selu nađe Danku, a onda je u 13.41 pozvala muža i rekla da im je ćerka nestala.

Desetak minuta kasnije, Ivana koja sve vreme traži ćerku, videla je beli auto “fijat panda” u kom su bili Srđan i Dejan.

Oni su se između 13.50 i 13.52 zaustavili autom ispred kapije porodice Ilić, a u policiji su ispričali da su tu stali zbog potrebe za toaletom. Policija je saopštila da su dete udarili na 30 metara od mesta zaustavljanja. Tada je automobilom upravljao Dejan dok je drugi osumnjičeni Srđan bio na mestu suvozača. Srđan je tada izašao iz auta i telo male Danke stavio u zadnji deo vozila preko alata i mašina, a zatim se vratio u auto i oni su nastavili da se voze. Tokom vožnje su se dogovorili da telo negde bace.

Otac
Otac i policija stižu u selo i kreće opsežna potraga za detetom U 13.55, nekih 15 minuta nakon što ga je žena pozvala, u Banjsko Polje je sa kolegama s posla stigao i Dankin otac Miloš. On je zaustavio “fiat pandu” u kojoj su bili SrđanDejan i pitao ih da li su možda videli devojčicu Danku. Iako je u tom trenutku telo deteta bilo u vozilu, oni su odgovorili da nisu, a zatim su nastavili put. Nekoliko minuta kasnije u Banjsko Polje stiže i policija i kreće se u potragu za malom Dankom.

U vreme kada policija započinje pretragu terena, osumnjičeni kreću kolima Starobanjskim putem i stižu do lokalne deponije, gde su se zadržali minut i 49 sekundi. Srđan je uzeo telo deteta iz auta, a zatim ga je bacio na bedem na kom je bila gomila smeća. Za to vreme D.D. stoji kod auta i dežura da neko ne naiđe.

Policija sve vreme nastavlja da češća teren, a u potragu za devojčicom uključili su se i građani. Među njima je bio i osumnjičeni Srđan koji je u Banjsko Polje došao i priključio se akciji, nakon što ga je pozvao direktor JKP Vodovod. U 18.57 u Srbiji je prvi put aktivirana aplikacija “Pronađi me”.

Narednih deset dana policija, spasilačke službe i vatrogasci pretražuju teren u Banjskom Polju i okolini u potrazi za devojčicom.

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom. Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za devojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena. (Telegraf.rs, “Informer”)