U*istvo Danke Ilić (2): Policija opet pretražuje selo, brat i otac iz pritvora poslali venac s gerberima…

Region

U*istvo Danke Ilić (2): Policija opet pretražuje selo, brat i otac iz pritvora poslali venac s gerberima…

Na rasvetljavanju slučaja ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, policija radi već 17 dana. Devojčica je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a kako se veruje, istog dana je i ubijena. Juče je Dalibor sahranjen, a otac i brat su na grob poslali venac s porukom i gerberima.

Otkako su osumnjičeni radnici JKP „Vodovoda“ Dejan Dragijević i Srđan Janković priznali ubistvo deteta, policija detaljno pretresa svaki deo Banjskog polja i okoline. Do sada je pretražen deo Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka, ali telo devojčice nije pronađeno.

Iako telo jeste jedan od ključnih dokaza ubistva, policija zasad ima barem pet dokaza koji bi Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su osumnjičeni za ubistvo devojčice, mogli da odvedu na doživotnu robiju.

– Što ne kažu gde je telo deteta da roditelji znaju gde im ćerka počiva – u glas kažu meštani dva sela iz kojih potiču osumnjičeni Srđan i Dejan.

Policija već danima češlja selo Zlot u potrazi za telom Danke
U petak 5. aprila privedeni su brat i otac osumnjičenog Dejana Dragijevića
Jedan od osumnjičenih priznao zločin
Dalibor Dragijević je uhapšen 6. aprila, zajedno sa ocem Radoslavom, pod sumnjom da je pomogao bratu Dejanu da premesti telo ubijene Danke Ilić.
Osumnjičeni Dalibor preminuo je u Policijskoj upravi u Boru 7. aprila
Ocu osumnjičenog za ubistvo određen pritvor do 30 dana
Direktor borskog Vodovoda podneo ostavku
Gradonačelnik Bora najavio trodnevnu žalost
Dalibor Dragijević (40) sahranjen je juče na groblju u selu Zlot

Reporteri portala Telegraf borave u selu Zlot u kome živi jedan od osumnjičenih. Policija je pretražila njegova dva imanja, isušena je i septička jama, ali telo male Danke još uvek nije pronađeno. Dalibor Dragijević (40), mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, sahranjen je juče na groblju u selu Zlot. Dalibor je, kao i njihov otac Radoslav, uhapšen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije telo devojčice. U policiji je, navodno, priznao zločin, a saslušanje u tužilaštvu nije dočekao jer je u pritvorskoj ćeliji preminuo od srčanog udara.

08.52 Brat i otac iz pritvora Daliboru poslali venac sa crvenim gerberima: Ovo je poslednja poruka

Jutro nakon sahrane na groblju u selu Zlot vlada jeziva tišina. Na stolu pored groba sveće. Tu je i jedan venac, od Daliborovog oca i brata koji su u pritvoru. Na njemu i poruka.

07.21 Dejan priznao zločin, ali izgubio sećanje o Dankinom telu

06:15 Ko će svedočiti u tužilaštvu o ubistvu Danke Ilić?

Dejanova majka jedina je koja je ostala u porodičnoj kući nakon što su uhapšeni ostali članovi porodice. Ona bi mogla da bude jedan od glavnih svedoka u tužilaštvu.

Jedan od svedoka u tužilaštvu mogao bi da bude i Srđanov otac Dušan Janković. On je tokom potrage za telom devojčice sarađivao sa policijom i odveo ih na svako mesto na kom porodica ima kuću ili zemlju, kako bi bilo detaljno pretraženo. (Telegraf.rs)