Pretukao ženu jer mu je skidala ‘crnu magiju’

Region

Pretukao ženu jer mu je skidala ‘crnu magiju’

Z. L. (36) je uhapšen pod sumnjom za tešku tjelesnu povredu nad 57-godišnjakinjom. Osumnjičenom je od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu određen pritvor u trajanju od 30 dana zbog ozbiljnih indikacija da bi boravak na slobodi mogao uticati na svjedoke i oštećenu, te zbog visokog rizika od ponavljanja krivičnog djela.

Prema navodima tužilaštva, incident se dogodio kada je Z. L. (36) navodno, nakon što je unio metalnu šipku u kuću, napao 57-godišnjakinju. Nakon verbalne rasprave, navodno je brutalno pretukao žrtvu, nanijevši joj teške tjelesne povrede, uključujući dvostruku frakturu lobanje, otvoreni prijelom desne šake te višestruke hematome po tijelu.

Nakon napada, osumnjičeni je navodno uništio mobilne telefone i računar žrtve te napustio mjesto zločina. Motiv napada navodno leži u neraščišćenim računima između osumnjičenog i žrtve, koja mu je prethodno pružala usluge “otklanjanja crne magije”.

Istraga je dovela do saznanja da se osumnjičeni nalazi u Beogradu, nakon čega je za njim raspisana potraga. Dana 15. aprila 2024. godine, policija je identificirala osumnjičenog u Sirakovu, nakon čega je uhapšen i prebačen u policijske prostorije u Smederevu. Izvor: CH