Učiteljica planinarila sa bebom i mužem, poginula na planini Medved: Survala se 40 metara niz liticu

Region

Učiteljica planinarila sa bebom i mužem, poginula na planini Medved: Survala se 40 metara niz liticu

Učiteljica iz Kalifornije, Zajnab Džozef (40) poginula je u nesreći tokom planinarenja na strmoj i teškoj stazi u blizini Sedone, u Arizoni, ove nedelje, saopštile su vlasti. Kancelarija šerifa okruga Javapai identifikovala je ženu za koju je rečeno da je odsela sa svojom porodicom u Sedoni.

Džozef je sa suprugom i jednogodišnjim detetom planinarila na planini Medved, kod Sedone, kada je pala u ponedeljak ujutro, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije. Ona je pala niz liticu visoku 43 metara, saopštila je kancelarija, a jedan planinar koji se zatekao u blizini spustio se sa litice da pruži pomoć i pronašao je teško povređenu, navodi se u saopštenju.

Spasioci vatrogasnog okruga Sedona, ekipe za potragu i spasavanje šerifove kancelarije i helikopterska jedinica Odeljenja za javnu bezbednost Arizone požurili su na stazu, ali je žena preminula na licu mesta, saopštila je kancelarija.

“Muž i dete su odvedeni sa planine, a žrtva je pronađena”, saopštila je šerifova kancelarija.

Incident je pod istragom, navodi se. Područje se nalazi u Nacionalnoj šumi Kokonino, oko 116 milja severno od Feniksa. Američka šumarska služba opisuje stazu do vrha planine Bear kao izazovnu i previše strmu za konje.

“Naporno pešačenje do vrha planine je uglavnom strmo i teško”, navodi se u opisu ove planinarske staze.

Islamsko društvo okruga Orindž objavilo je na svojoj Fejsbuk stranici da će u petak uveče u školi Orange Crescent u Garden Groveu biti održan memorijal sa molitvom za “našu najdražu gospođu Džozef”. Džozef je živela sa svojom porodicom u Hantington Biču u Kaliforniji, južno od Garden Grovea. (Telegraf.rs)