MAJKA TROVALA ĆERKICU (4) LEKOVIMA ZA SMIRENJE Detetu Davala Sedative U Bolnici, Devojčici Teško Narušeno Zdravlje: “Imala Je Trzaje, Problem Sa Hodom…”

Region

MAJKA TROVALA ĆERKICU (4) LEKOVIMA ZA SMIRENJE Detetu Davala Sedative U Bolnici, Devojčici Teško Narušeno Zdravlje: “Imala Je Trzaje, Problem Sa Hodom…”

Dana 23.aprila 2024 .godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024.godine do 08.03.2024. godine, u stanju u računljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje.

Kako se navodi u saopštenju Trećeg tužilaštva, sumnja se da je i u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „dr Vukan Čupić“ rastvarala u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, te ih je davala maloletnoj oštećenoj da pije, a bez propisane terapije, pri tom ne mareći za posledice po zdravlje maloletne oštećene.

– Ovakvo ponašanje okrivljene, uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloletne oštećene, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke – navodi se.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da okrivljenoj produži pritvor u kom se nalazi od 08.03.2024. godine kada je lišena sloboda, a s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vreme kada je pritvor i određen.

Krivičnim zakonikom propisano je da će lice koje primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo telesni integritet ili duševno stanje maloletnog člana svoje porodice biti kažnjeno kaznom zatvora od dve do 10 godina. blic.rs