AUTOM USMRTIO ISMARA (23), DOBIO ČETIRI GODINE ZATVORA…

Region

AUTOM USMRTIO ISMARA (23), DOBIO ČETIRI GODINE ZATVORA…

Amar Mustedanagić, koji je koncem 2019. godine automobilom u Tuzli usmrtio pješaka Ismara Subašića, a potom pobjegao s mjesta nesreće, osuđen je na četiri godine i tri mjeseca zatvora.

Saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao 23-godišnji pješak Ismar Subašić dogodila se 21. decembra 2019. godine. Dva i po sata iza ponoći na mladića je na dijelu tuzlanske magistrale naletio automobil Golf V austrijskih registarskih oznaka, a usljed zadobijenih povreda Subašić je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Odmah nije bilo moguće utvrditi ko je upravljao automobilom jer je vozač pobjegao s mjesta događaja. Nedugo nakon nesreće dva suvozača su se javila u Policijsku upravu Tuzla, a policajci su zatim uspjeli pronaći i uhapsiti 22-godišnjeg Amara Mustedanagića, pod sumnjom da je upravljao automobilom.

Mustedanagić, danas je osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora, upravo zbog navedene saobraćajne nesreće.

Naime, Općinski sud u Tuzli danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu protiv Amara Mustedanagića. On je proglašen krivim za počinjenje krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Sud je imenovanom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i tri mjeseca, u koju će se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru. Sud je Mustedanagiću izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom, koja se odnosi na motorno vozilo B kategorije, u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravosnažnosti sudske odluke, a u koje vrijeme se ne uračunava vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora – saopćeno je iz Općinskog suda u Tuzli.

Ismarova majka, podijelila je potresan status na Facebook-u.

Refija se osjeća slomljeno:

Moga djeteta nema a ZAKON štiti ubice jer izdržava porodicu a moje dijete neće nikada imati porodicu i svoje dijete. Kada je moj sin poginuo naša poštena policija nije se ni udostojila da nama roditeljima javi šta je bilo sa našim sinom, a mi to saznajemo od komšije koji je prije nas saznao. (Izvor: Hayat.ba)