ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI femicida u Gradačcu: Refik je Halidu ubio zbog ljubomore!

Region

ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI femicida u Gradačcu: Refik je Halidu ubio zbog ljubomore!

Stravičan slučaj koji se desio u naselju Vida 2 u Gradačcu, gdje je u porodičnoj kući Refik Mujedinović, kako se sumnja, preksinoć sjekirom ubio suprugu Halidu, a potom se objesio u svojoj kući u Srebreniku, uznemirio je kompletnu bh. javnost.

Ovo je novi slučaj femicida u posljednjih nekoliko mjeseci. Prije svega dva mjeseca brutalno je ubijena Amra Kahrimanović. U Amru je policajac Elvis Ćustendil, koji je bio pijan, ispalio 16 metaka Tuzlanski kanton, ali i cijelu državu, prije godinu je potresao i zločin monstruma Nermina Sulejmanovića, koji je u Gradačcu ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te još dvije osobe, prenoseći sve uživo na društvenim mrežama.

Posljednji zločin u Gradačcu novi je alarm da je društvo zakazalo. Halida je ubijena sjekirom, iako se još čekaju vještačenja koja će to zvanično i potvrditi. Njeno tijelo pronašla je mlađa kćerka iz prvog braka. Komšije kažu da ništa nije upućivalo da će do ovoga doći. Jedna od komšinica Mujedinovića u razgovoru za “Avaz” ispričala je da je Refik bio rudar u penziji te da niko nije primijetio da su imali problema u braku.

– Šta se desilo, ne zna niko osim Allaha, dž. š., i njih dvoje. Kad je uradio to što je uradio, kad je ubio Halidu, okupao se, presvukao i otišao u Srebrenik, gdje je imao kuću, i objesio se – navela je komšinica.

Prema informacijama ovog medija, motiv ubistva navodno je ljubomora. Refik je, kako je pokazala istraga, u mobitelu nesretne žene navodno našao neke poruke koje su bile okidač da počini stravičan zločin, a zatim ode u Srebrenik, u drugu kuću u kojoj su živjeli, te se objesi. No, Refik je ostavio oproštajno pismo u kojem je napisao: “Oprostite mi zbog ovoga što sam uradio.”

– Halida i on su lijepo živjeli, bez problema. Ona je imala kuću u Gradačcu, on u Srebreniku. Imali su djecu iz prvih brakova, čovjek je bio vjernik, pošten, nisu imali problema. Normalno su živjeli, solidno, penzionerski – kazala je sagovornica Avaza.

Otežavajuća okolnost je što nema očevidaca zločina. Izvor: Press