Dodik: BiH nema nikakvog smisla, u njoj je sve nakaradno osim RS-a…

Region

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da BiH nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim Republike Srpske i njenog puta ka samostalnosti.

On smatra da je mirni razlaz i dobra saradnja susjeda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizovane narode koji su prošli tešku istoriju.

– Niko nema namjeru da ovdje diže bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima namjeru da RS-u omogući da koristi svoja prava stečena Dejtonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 700 policajaca i drugih 29.000 stradalih za slobodu Republike nije besmisleno, rekao je Dodik.

Kako prenosi Srna, on je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu da natjeraju i majorizuju Hrvate, da ih u dovoljnoj mjeri učine manjinom i istjeraju iz BiH.

– To je sljedeći scenario i za nas Srbe ukoliko ne bude Republike Srpske. Ta ideja je retrogradna i ne može da bude u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspjeha, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da, sa druge strane, Hrvati, koji pokazuju potpuno nezadovoljstvo svojim statusom, s pravom traže svoj položaj. Dodik smatra da apsolutno nije uspio kako on navodi eksperiment koji su u BiH sprovodili stranci.

– Ovo je loše za sve, za Bošnjake, za Hrvate i nas Srbe, jer niko nije zadovoljan, pa ni međunarodni predstavnici i zato se i zadržavaju ovdje sada već 25 godina, u lažnoj nadi da će napraviti ono što oni misle da treba nama da bude mjera naše slobode i dobrog života, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska devastirana kriminalnim radnjama visokih predstavnika i političkom podrškom SAD i Zapada.

– Visoki predstavnici nas često pozivaju na vladavinu prava, a sve su učinili da vladavina prava ovdje ne postoji. Da su se držali vladavine prava ne bi kršili Ustav, ne bi došlo do toga da imamo Ustav, a skroz drugu situaciju na terenu, rekao je Dodik. (narodnjaci.net/oslobodjenje.ba)