Opet nova pravila u Sloveniji- 72 sata ponovo vraćena!

Region

Opet nova pravila u Sloveniji- 72 sata ponovo vraćena!

Ako ste bili u posjeti užoj familiji prilikom povratka u Republiku Sloveniju bez upućivanja u karantenu ako imate sedmodnevni negativan PCR ili HAG test :

Za osobe koje prelaze granicu iz obiteljskih razloga zbog roditeljske skrbi i kontakta s djetetom ili zbog održavanja kontakta sa supružnikom, izvanbračnim partnerom i preko granice se vrate u roku od 72 sata nakon prelaska granice.

Nije navedeno samo EU a to se podrazumijeva da posjeta užoj familiji važi za sve države.!

Ova se odnosi i na članove uže obitelji i druge osobe koje imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na istoj adresi kada putuju zajedno.

Ove izmjene stupaju na snagu dan nakon objave u Uradnom listu i vrijede do 25. aprila 2021 a očekuje se da će danas ili sutra biti objavljeno u Uradnom listu a to znači da ovaj zakon važi od subote 17.aprila..!

Dakle,,ako danas ili sutra planirate na put brzinski odradite brzi HAG test u Sloveniji koji vam vrijedi sedam dana da imate za nazad jer Test i dalje važi samo iz EU.

I nemojte zaboravit od familije kopije lični karti , rodni list i ostale dokaze da ste bili užoj familiji. /Izvor: cazin.net/GP Maljevac/