“On je mene šamarao, besan sam otišao po sečivo”: Šta je rekao dečak koji je u*io vršnjaka no*em u srce

Region

“On je mene šamarao, besan sam otišao po sečivo”: Šta je rekao dečak koji je u*io vršnjaka no*em u srce

Tužilaštvo u Francuskoj iznelo je nove detalje u vezi sa ubistvom 16-godišnjeg dečaka Matisa, kojeg je u subotu 27. aprila nožem izbo dečak (15). Ispostavilo se da su se žrtva i osumnjičeni od ranije poznavali i da su stalno bili u sukobu.

Prema prvim nalazima iz istrage, ubijeni Matis i dečak avganistanskog porekla stalno su bili na meti jedan drugom.

“Saslušanjem svedoka i na osnovu izjava osumnjičenog, može se reći da su se dvojica maloletnika poznavala pre ubistva i da su se međusobno vređali više puta”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako su pojedini francuski mediji pisali da je Matis Avganistancu upućivao rasističke uvrede, to se ne navodi u saopštenju tužilaštva. Poslednja svađa dogodila se u subotu uveče kada je osumnjičeni, kako je tvrdio na saslušanju, bio žrtva Matisa. Dečak je naveo da ga je Matis te večeri išamarao.

“Rekao je da je bio obuzet besom, da je ušao u svoju zgradu i otišao po oštricu, kojom je potom zadao više uboda Matisu, nakon čega je pobegao”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Brat osumnjičenog takođe je dao iskaz i rekao je da je njegov brat duže vreme bio žrtva ubijenog Matisa.

“Nije više mogao da trpi da ga ovaj bije. Krvario mu je nos, poludeo je”, ispričao je brat osumnjičenog.

Prema navodima tužilaštva i majka osumnjičenog je zato jednom ošamarila Matisa. Ubijeni dečak je zadobio više ubodnih rana u predelu grudi i nogu.

“Sečivo je zakačilo i srce”, navodi se.

Uprkos naporima lekara, Matis je preminuo u bolnici od zadobijenih povreda, a osumnjičeni je uhapšen dva sata kasnije. Policija je potom uhapsila i njegovu majku.

Mediji su ranije pisali da je osumnjičeni od ranije poznat policiji i da je bio privođen zbog krađa i oružanih krađa. Navodno je poslednji put bio priveden 22. aprila, ali je pušten na slobodu uz nadzor. Majka osumnjičenog je nakon saslušanja puštena na slobodu, ali joj je zabranjeno da napušta opštinu. (Telegraf.rs)