ŽENA U 50. GODINI RODILA SOPSTVENU UNUKU! Šokiraćete se kada vidite I KAKO

ŽENA U 50. GODINI RODILA SOPSTVENU UNUKU! Šokiraćete se kada vidite I KAKO

Čejliz Smit odlučila je da postane surogat svojoj 25-godišnjoj ćerki, koja se dugo borila sa neplodnošću. Devojčica je rođena 17. maja.

– Moja majka je anđeo, veoma sam joj zahvalna – napisala je srećna Kejtlin na Instagramu.

– Razmišljala sam o tome svaki dan. Molila sam se, pitajući se da li je ovo pravac ili put za mene – rekla je Čejliz Smit u intervjuu za Good Morning America.

Njena ćerka Kejtlin pati od endometrioze, bolesti u kojoj tkivo poput sluznice materice počinje da raste u jajnicima i jajovodima. Ovo je 25-godišnjakinji otežalo začeće deteta.

Kejtlin je odlučila da se podvrgne veštačkoj oplodnji i zatrudnela. Iako je sin rođen zdrav, trudnoća nije prošla bez komplikacija. Oko 30. nedelje trudnoće, Kejtlin je dijagnostikovan Sjogrenov sindrom, autoimuna bolest koja utiče na sluzokožu, suzne kanale i pljuvačne puteve. Simptomi ove hronične bolesti uključuju suve oči i usta, umor i bolne zglobove. Takođe može oštetiti pluća, bubrege i nervni sistem.

U januaru Kejtlin je čula da joj je autoimuna bolest oštetila bubrege i da neće moći ponovo da zatrudni.

– Bila sam slomljena. Moj san je bio da imam veliku porodicu. Od malih nogu sam maštala da budem majka – kaže Kejtlin.

“Dušo, rodiću ti dete”

Majka devojčice, Čejliz, ponudila je da postane njena surogat nakon dugog razmišljanja. Sa 49 godina, ona je mogla da zatrudni i rodi ćerkino dete.

– Nikad nisam mislila da ću doživeti ovako nešto i da ću sa 50 imati dete! – rekla je ona.

– Kada se moja majka ponudila da bude naš surogat, osećali smo se odlično. Moja majka je bila neverovatna tokom trudnoće i imali smo neverovatno iskustvo porođaja. Zahvalna sam na njenoj nesebičnosti – priznala je Kejtlin.

Žena je morala da prima injekcije prvih 10 nedelja trudnoće. Šira porodica je o odluci žena obaveštena posle 15 nedelja, kada je trudnoća išla po planu.

Prošlog meseca rođena je zdrava ćerka – Alaina Kejt-Čejliz. Bila je teška 3500 g.

– Poslednja 24 sata su bila neverovatno iskustvo. Nemam reči. Moja majka je pravi anđeo i donela nam je još jedan blagoslov – napisala je Kejtlin u objavi na Instagramu. (espreso.co.rs)

Share this content:

You May Have Missed