“Zašto nemamo MOTIV?” Ko je kriv za ubistvo Jelene Marjanović: Policija pre 6 godina primila JEZIV POZIV

Region

“Zašto nemamo MOTIV?” Ko je kriv za ubistvo Jelene Marjanović: Policija pre 6 godina primila JEZIV POZIV

Da li je Zoran Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene pre više od šest godina na nasipu u Borči biće poznato u petak 22. jula u 11 sati kada je zakazano izricanje presude u Višem sudu u Beogradu.

Tužilac je u završnoj reči za optuženog tražio 40 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo i određivanje pritvora.

Odbrana je stava da Marjanović nije počinio zločin za koji je optužen.

Stav tužilaštva jeste da je, okrivljeni Zoran Marjanović iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dete, šestogodišnja ćerka ostala na nasipu.

Tužilac smatra da je Zoran Marjanović pre nego što je Jelenu lišio života u kanalu, u 16:38 časova svesno isključio svoj mobilni telefon i postao nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije.

– Nakon ubistva, telefon je ponovo uključio u 17:04:28 časova i ponovo postao dostupan odnosno registrovan od strane baznih stanica. U 19:35 časova je prijavio nestanak supruge u Policijskoj upravi za grad Beograd UKP Osmo odeljenje, pokušavajući da prikrije svoje radnje izvršenja, pa je i po dolasku policijskih službenika učestvovao u potrazi za oštećenom simulirajući zabrinutost za njen nestanak. Okrivljeni je smišljeno izvršio krivično delo u situaciji kada se oštećena tome nije nadala i nije mogla da pruži nikakav otpor u napadaču naoružanog oruđem podobnim da je ubije- saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Svirepo
Prema njihovim rečima, povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete dok je ona još bila živa.

– Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu. Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu. Žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome. Podmukao način ubistva dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge. Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način – stav je Višeg javnog tužilaštva.

Odbrana
– Zoran Marjanović nije ubio Jelenu. Skandalozno je vođen predistražni, a onda i istražni postupak koji je bio pun nepravilnosti. Kako je moguće da se uhapsi čovek i zadrži i ispitivao 48 sati bez prisustva branjenika. Dovođeni su razni psiholozi o trošku MUP kako bi se izvršila tortura nad Zoranom. Gde su svi ti zapisnici, ni sad nije poznato – rekao je Delibašić na početku svog izlaganja tokom završnih reči.

– Zašto specijalci hapše čoveka u prisustvu malog deteta, a mogao je da dođe u policiju kao i nebrojeno mnogo puta pre toga.

Delibašić je naveo i da je teško braniti nevinog čoveka.

– Užasno je teško braniti nevinog čoveka, ali je posebno teško odbraniti čoveka koji je unapred osuđen – rekao je advokat i dodao da sud treba da promeni svoju odluku i ne osudi Zorana bez dokaza.

On je naveo da Marjanović ima neoborivi alibi.

– Mala Jana daje neoborivi alibi. Ona je ispričala da je sve vreme tokom boravka na nasipu bila sa ocem, i kada je zvao Jelenu, ali i kada je slučaj prijavio policiji. Takođe, pitao bih tužilaštvo zašto nemamo motiv zločina – rekao je Delibašić. objektiv.rs