TROGODIŠNJE DETE DALA NA USVAJANJE JER JE BILA NA ULICI, POSLE 7 GODINA SE ŠOKIRALA KAD GA JE VIDELA! Sve Je Očekivala, Ali OVO NE

Zanimljivosti

TROGODIŠNJE DETE DALA NA USVAJANJE JER JE BILA NA ULICI, POSLE 7 GODINA SE ŠOKIRALA KAD GA JE VIDELA! Sve Je Očekivala, Ali OVO NE

Život piše bajke, je rečenica koja dobro objašnjava sve one nepredvidive životne situacije, na koje nikada niko nije dovoljno spreman. Jedna majka odlučila je da svoje dete da na usvajanje i za nju je to tada bila dobra ideja, ali ono što joj je život doneo ni u najluđem snu nije očekivala!

Kristina Salom je odmah na početku života naišla na poteškoće. Tokom detinjstva išla je od jedne do druge hraniteljske porodice. Zlostavljana je i zanemarivana, tako da uopšte nije čudno što je pobegla kada je imala samo 14 godina.

Kada pobegnete, život nije jednostavan. Od loših veza, spavanja na ulici do prosjačenja. Kada je imala 17 godina, rodila je sina Mateju, a nakon što je on rođen, uselila se kod jednog čoveka koji je imao problem s alkoholom. Uprkos stalnim sukobima, pokušala je održati svoju malu porodicu.

Zatim je ponovo zatrudnela, ali je njena kćerka umrla samo par dana nakon rođenja. Njena sahrana održana je na Matejin treći rođendan. Za Kristinu je to bilo previše.

– Morala sam slaviti dan rođenja jednog deteta i žaliti za životom drugog. To me je slomilo.

Tragedija joj je nešto pojasnila, nešto što joj je slomilo srce. Svom sinu nije mogla da omogući normalan život. Zato ga daje na usvajanje. On je imao 3,5 godine, a ona 21. Smatrala je da je to bila ispravna odluka.

U to vreme odvojila se i od svog partnera. Narednih sedam godina bile su nespokojne za nju: nije imala jasan cilj te nije mogla pronaći svoje mesto u svetu. Često nije imala krov nad glavom i bila je očajna. Onda se jednog dana sve promenilo. Kristina je ušla u restoran i skupila hrabrosti da traži posao. Vlasnik je video nešto u Kristini te joj odlučio pružiti šansu. Celi njen život se preokrenuo. Sada je radila, imala je krov nad glavom, a polako je svoj život dovodila u red.

Ubrzo nakon toga upoznala je novog muškarca, Nika, koji je postupao prema njoj s poštovanjem. Do tada je imala samo loša iskustva, tako da je ovo za nju bilo potpuno novo. Sada je spoznala pravu ljubav! Ona i Nik su se venčali. A njeno dete? Mislila je na njega celo vreme. Konačno, Nik ju je podstakao da se obrati socijalnim službama i raspita o svom sinu.

Ono što je saznala nije bilo uopšte ono što je očekivala. Za svih 7 godina od kada ga je ostavila, niko ga nije usvojio. Svih tih godina, dok je ona plakala nad njegovom fotografijom, on je bio u instituciji gde ga je i ostavila. Odvezla se tamo i usledio je dirljivo iskustvo za sve prisutne. Socijalni radnici retko viđaju ovakve slučajeve. Sada, kada je majka sasvim stabilna, mogla je svom sinu da obezbedi normalan život. Kristina nije mogla da veruje da je ponovno kraj svog sina, da ga drži u naručju i da ga nije zauvek izgubila. (kurir.rs)