Redovno Je Posećivala Zoološki Vrt, A Kada Su Čuvari Videli Šta Radi, MOMENTALNO Su Joj Zabranili Pristup

Uncategorized

Redovno Je Posećivala Zoološki Vrt, A Kada Su Čuvari Videli Šta Radi, MOMENTALNO Su Joj Zabranili Pristup

Belgijanki Edi Timermans, ženi koja obožava majmune, zabranjeno je da posećuje mužjaka šimpanze u zoološkom vrtu u Antverpenu nakon što su zvaničnici proglasili njihovu vezu “nezdravom” zbog socijalizacije životinje sa drugim šimpanzama.

– Ja volim tu životinju i ona voli mene – rekla je Edi za belgijski kanal ATV o svojoj srodnoj duši, prenosi New York Post.

Ona je dodala da već četiri godine jednom nedeljno poseti zoološki vrt, odnosno mužjaka šimpanze po imenu Čita, što je opisala kao “pravu vezu”. Tokom posete, navodi ona, sa majmunom bi razmenjivala mahanje, zagrljaje, a neretko i poljupce. Edi veruje da je njihova privlačnost obostrana.

– Kada je Čita stalno okružen posetiocima, ostale životinje ga ignorišu i ne smatraju ga delom grupe. Samim tim, manje ga poštuju, a to nije dobro za Čitu koji je po svojoj prirodi šimpanza – navela je Sara Lafo, portparolka zoološkog vrta u Antverpenu, govoreći o razlozima zašto je ženi zabranjeno da neko vreme viđa omiljenog majmuna.

Edi Timermans to nije bilo nimalo prijatno. Navodi da nema komentar na takvo ponašanje i da ne zna “zašto žele da joj ga oduzmu”. Čita je inače još kao mladunče doniran ustanovi za zaštitu divljih životinja, odmalena su radnici te ustanove brinuli o njemu i to objašnjava zbog čega je vrlo blisko nastrojen ljudima, mnogo bliže nego šimpanzama. (objektiv.rs)