Nana koju su ubile maloljetne unuka i njena prijateljica imala 74 godine!

Nana koju su ubile maloljetne unuka i njena prijateljica imala 74 godine! Sve se desilo kako saznajemo u kući starice S. S. u kojoj su bili unuka i njeno društvo među kojima i unukina prijateljica.

Kako nezvanično saznaje portal “Avaza” dvije maloljetnice osumnjičene za ubistvo starice imaju 14 i 15 godina. Zločin se desio na području sarajevske općine Stari Grad Sarajevo, a prijavljen je policiji u subotu oko 21 sat.

Sve se desilo kako saznajemo u kući starice S. S. u kojoj su bili unuka i njeno društvo među kojima i unukina prijateljica. S njima je bio i maloljetnik koji je bio na licu mjesta ali nije učestvovao u zločinu. Ubijena starica je imala 74 godine.

Navodno su zajedno konzumirali alkohol, a i starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom.

Došlo je do svađe nakon čega je izvršen zločin. Jedna je staricu držala za noge dok ju je druga davila. Nakon toga sve su počistile i namjestile kao da je starica umrla prirodnom smrću. U MUP-u KS među danas saslušanim osobama je i 16- godišnjak koji je bio na licu mjesta, potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić.

– On je negirao da je učestvovao. Osumnjičen je za pomaganje počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela – dodao je Mehmedbašić, piše portal avaz.ba

Share this content:

You May Have Missed