OBJAVLJEN VIDEO: Mladić iz BiH je tražio posao na pumpi, ubio se zbog snimke na kojoj ga ismijavaju!

Crna hronika

MLADEN DULIĆ, 22-godišnji mladić iz Laktaša u BiH, ubio se nakon što je na TikToku i YouTubeu objavljen video “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojem on traži posao.

U videu su prikazani mladić i radnik benzinske koji ismijava 22-godišnjaka dok on popunjava prijavu za posao. Radnik benzinske je mladiću postavljao pitanja kojima ga je htio ismijati.

“Moraš upisati koji si spol. Da li si muški ili ženski… Moraš napisati gdje si radio…. Moraš napisati i da li si spavao na noćnom poslu. Ozbiljno moraš napisati jesi li spavao po noćnoj… Radio si noćnu?” ispituje na snimci mladića radnik na pumpi.

Mladićevi poznanici i prijatelji su za medije u BiH rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje. Radio Sarajevo piše da su ljudi prepoznali o kojoj je benzinskoj crpki riječ, kao i osobu koja je vodila intervju s mladićem.

“Mladen je zauvijek otišao, a samo je tražio posao” Da je mladić na sebe dignuo ruku zbog snimke, objavio je na društvenim mrežama i Dražen Pejaković, borac za radnička prava u BiH, piše Avaz.

“Počivaj u miru mladi čovječe. Dobio sam video te vam moram reći kako moramo imati vise empatije za druge i razumijevanja i da se ovako nešto više nikad ne ponovi. Svi znamo kako je teško otići i tražiti posao, koliko je stresan sam intervju, da od poslodavca dobijemo razno razna glupa pitanja, ali ako još kao kolege radimo ovakve stvari onda nije dobar ishod za nikoga radnika.

Stop nasilju nad radnicima, a ovima koji su zbog snimke poslali u smrt mladog čovjeka mogu poručiti da je njegova smrt vama na duši. Ja snimku neću dijeliti”, napisao je Pejaković na Facebooku.

“Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimke koji se dijelio na mrežama, izvršio je samoubojstvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi… Nadam se, da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odletjeti u raj, da mu se povrijeđena dječja duša smiri…

Ne znam osobu koja je napravila ovu snimku, ali znam obitelj dječaka koji je ispunjavao formular za posao i molim se bogu da im da snage. Mladen Dulić je danas zauvijek otišao, a samo je tražio posao…”, napisao je jedan korisnik Facebooka.

Iz PU Banja Luka potvrdili su kako je Policijskoj postaji Laktaši prijavljeno samoubojstvo i da su policajci poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka”, rekla je glasnogovornica PU Banja Luka Milana Stojanović, piše Kiseljak.info.

U ovom trenutku nije poznato tko je snimio i objavio snimku mladićeve prijave za posao, a tužiteljstvo će odrediti daljnji tijek istrage, piše Klix.