ŽENE 50+ NE TREBA DA KORISTE OVIH 5 PROIZVODA: Izgledat ćete starije i neuredno

Zanimljivosti

ŽENE 50+ NE TREBA DA KORISTE OVIH 5 PROIZVODA: Izgledat ćete starije i neuredno

Činjenica je da gotovo svaka žena ima barem jedan omiljeni proizvod kada je riječ o šminki, ali kao što se rutina nege mijenja s godinama, isto pravilo bi trebalo da važi i kada je riječ o šminki. Razlog je veoma jednostavan – nekada ćete istim načinom šminkanja ili odabirom proizvoda učiniti više štete nego koristi, te zapravo čak sebe i vizuelno postarati.

Zato su stručnjaci podijelili na šta bi posebno trebalo da obratite pažnju kada pređete 50. godinu kao i koje proizvode bi trebalo da izbjegavate…

1. Puderi u prahu i kamenu

Ukoliko izdašno nanosite podlogu u kamenu ili prahu, a prešli ste 50, ovako nešto trebalo bi da što prije prestanete da radite. Razlog je što taj tip formula naglašava svaku poru ili boru i čini da izgledate starije, te je savjet da se držite kremastih proizvoda.

2. Korektor na podočnjacima

Šminkeri su saglasni da žene koje su starije od 50 godina nikada ne bi trebalo da koriste korektor jer je koža oko očiju delikatna i postaje tanja kako godine prolaze.

3 FRIZURE UZ KOJE ĆETE IZGLEDATI STARIJE: Obavezno ih izbjegavajte ukoliko želite da postignete mladolik izgled

Takođe, upravo ovaj dio oka se bora među prvima i bilo kakva prevelika upotreba proizvoda naglasiće upravo ono što ne želite, pojačavajući teksturu. Zbog toga, stručnjaci kažu da, čak i ako morate da koristite ovaj proizvod, da ga nanesete u veoma tankom sloju i to samo tamo gdje je to neophodno, kao i da klasičan svjetliji korektor zamenite onim za korekciju boje, piše elle.rs.

3. Rumenila sa šljokicama

Veliki broj rumenila sadrže previše svetlucavih čestiva. Iako im je namena da istaknu obraze, ovakav tip proizvoda lako može dovesti do toga da dobijete previše okruglo lice bez definicije. Rumenilo koristite na najvišoj tački obraza, a na starijoj koži mat varijante će izgledati daleko bolje.

4. Pretjerana upotreba sjajeva za usne

Iako mnogi misle da će sjaj za usne učiniti da deluju mlađe, ovo zapravo tako ne funkcioniše. Predebeo sloj sjaja za usne će se samo razmazati preko ivice usana i učiniti vas “musavim”, što naravno, niko ne želi. Stručnjaci savjetuju upotrebu minimalne količine, i to formula koje nisu previše sjajne, a najbolje je da eksperimentišete kod kuće ispred ogledala kako bi pronašli ono što vam najviše odgovara.

5. Crni ajlajner

Čak i ako imate veoma krupne oči, crna olovka za oči ili ajlajner mogu izgledati grubo na kapku. Do ovakvog efekta dolazi jer se koža tanji s godinama, te šminkeri savetujete da umjesto toga koristite olovke ili ajlajnere u braon boji, ili pak da braon sjenku nanesete poput ajlajnera čestkicom. Najljepši efekat postiže se ako ovakav ajlajner izvučete na tri četvrtine oka. novi.ba