DJEČAK POJEO JELO SA ROŠTILJA PA ZADOBIO NESNOSNE BOLOVE U UHU: Ljekari nakon pregleda otkrili jezivu stvar

Region

DJEČAK POJEO JELO SA ROŠTILJA PA ZADOBIO NESNOSNE BOLOVE U UHU: Ljekari nakon pregleda otkrili jezivu stvar

Dr Megan Martin, pedijatar hitne pomoći, uputila je upozorenje roditeljima zbog neobičnog slučaja koji je zadesio četvorogodišnjeg dječaka. Ona je na “TikToku” podjelila sa pratiocima detalje “jednog od najzanimljivijih slučajeva” koje je imala.

Doktorka je iznijela činjenice o slučaju u kojem je dječak patio od strašnih bolova u uhu. Nada se da bi to nekome moglo spasiti život. On je jeo hamburger spremljen na roštilju kada se iznenada uhvatio za uho i počeo da plače, žaleći se na bol u uhu – rekla je dr Martin. Porodica je dječaka dovela u hitnu pomoć i podvrgnut je potpuno normalnom pregledu uha. Njegovoj porodici je rečeno da mu daju lijek protiv bolova i da nekoliko dana kasnije odu kod specijaliste za uho, grlo, nos (ORL).

Ali nakon potpunog pregleda kod ORL, ništa nije pronađeno. Dječak je nastavio da uzima lijekove, a porodica je također pokušala da mu pomogne i stavljanjem kapi u uho kako bi se bol ublažio, ali ništa nije pomoglo. Dva dana kasnije ponovo su se javili ljekaru kako bi otišao na snimanje, međutim, rezultati su ponovo pokazali da je sve izgledalo normalno. Ali dječakov bol nije jenjavao. Nekoliko dana kasnije, dječak i njegova porodica su se vratili u bolnicu gdje je, ovoga puta, dr Martin bila dežurni pedijatar.

– Imao je temperaturu i nije želio da jede i pije, a mi nismo imali pojma šta se dešava sa njim. Pregled uha mu je bio potpuno normalan, ali i dalje se žalio na bol u uhu.

@beachgem10

One of my most interesting cases has a lesson that could save your life! #case #medicine #interesting #summer #ent

♬ original sound – Beachgem10

Otkrili su da ima “malo otoka” na desnoj strani grla oko područja krajnika, a također je bilo “malo osjetljivosti” na desnoj strani vrata.

– Dakle, dali smo sve od sebe. Uradili smo skeniranje vrata koji je uključivao i uši. Napravili smo gomilu laboratorijskih nalaza, dali mu tečnosti, uradili sve testove koje smo mogli da smislimo – navodi doktorka.

Odgovor su dobili nakon skeniranja. Dječak je imao metalnu žicu od dva centimetara “uvučenu u peritonzilarno tkivo sa desne strane”, što je izazvalo razvoj peritonzilarnog apscesa oko nje.

Jeo je hamburger kada se ovo dogodilo. Metalne žice na četkici za roštilj su se zaglavile u hamburgeru. A kada je pojeo hamburger, on se zaglavio u mekim tkivima. Osjećao je bol u uhu vjerovatno zbog eustahijeve tube, cijevi koja odvodi uho do zadnjeg dijela grla je u tom dijelu – govori doktorka u video-snimku.

Dječak je poslat u operacionu salu, gde su hirurzi uspjeli da uklone metalnu žicu i dreniraju apsces. Počeo je da uzima antibiotike i njegov bol je potpuno nestao.

– Ne koristite četke za roštilj sa metalnim žicama. Ne postoji samo rizik da se može zaglaviti u mekim tkivima u vašem grlu. One također mogu izazvati opstrukcije crijeva i perforacije u abdomenu ako se slučajno progutaju – zaključuje doktorka. novi.ba