AKO PERETE PATIKE U VEŠ MAŠINI, OVO JE NAJBOLJI NAČIN: Neće se raspasti, niti oštetitit – a važno je i na koliko STEPENI

Zanimljivosti

AKO PERETE PATIKE U VEŠ MAŠINI, OVO JE NAJBOLJI NAČIN: Neće se raspasti, niti oštetitit – a važno je i na koliko STEPENI

Evo kako da operete patike u veš mašini, a da vam se ne raspadnu!

Nove bele patike najpodložnije su tome da vrlo lako postanu prašnjave i prljave, pogotovo ako ne vodite dovoljno računa o njima. I dok ih jedni samo prebrišu vlažnom krpom, drugi ih radije ubace u veš mašinu.

Međutim, nisu sve patike namenjene za pranje u mašini, a isto tako, važno je i na koliko stepeni se peru. Pa tako, kožne ili antilop patike nikako ne ubacujte u mašinu, jer mogu vrlo lako da se raspadnu. S druge strane, platnene ili pamučne nisu problem.

Prvo što treba da uradite jeste da skinute pertle sa patika i, ako je potrebno, uloške. Pertle možete da stavite u vrećicu za veš zajedno sa čarapama. Zatim četkom za cipele uklonite prljavštinu, blato, lišće i sve ostalo. Dodatni savet – nikada nemojte da ih perete same jer će udarati o bubanj, nego dodajte dva, tri peškira.

Kada perete patike u veš mašini, ona mora biti namještena na program za osjetljivo rublje, na niskoj temperaturi,a preporučljivo je na 30 stepeni, piše LifeHack. Takođe, nakon pranja nemojte da ih držite blizu izvora toplote, jer lijepak od kojeg se većina patika sastoji može lako da se ošteti. Najbolje je da ih ostavite da se same osue na sunčevoj toploti. (MONDO)