MORALA RODITI NA SRED ULICE! NEVJEROVATNA PRIČA IZ BREZE: MLADA MAJKA MIRNESA TVRDI DA JOJ DOKTORI NISU POMOGLI

Region

MORALA RODITI NA SRED ULICE! NEVJEROVATNA PRIČA IZ BREZE: MLADA MAJKA MIRNESA TVRDI DA JOJ DOKTORI NISU POMOGLI

Potresnu priču sa sretnim završetkom donosimo vam ovaj put iz Breze. Mirnesa i Merhudin dobili su život i zdravog dječaka ali ne onako kako su se nadali. Kako tvrdi ovaj mladi par, nemili događaj desio se u Brezi.

Dobro večer prijatelji, da znate moja sestra Mirnesa rodila je dječaka na sred ulice ispred Domu zdravlja u Brezi. Nisu joj dali Hitnu pomoć da je prebaci u Zenicu, nego su je pustili na sred ceste da se sama porodi. Sramota je što rade od nas Roma, da ih bude sramota. Odveo sam svoju sestru do Doma zdravlja u Brezi. Oni su nam rekli da nije još termin da rodi. Htjeli su nas poslati taksijem ali mi nismo imali novca za to. Bio sam u društvu majke i zeta. Majka je povikala “dijete izlazi” i tako je izašlo i udarilo glavom od pod.” – izjavio je brat Sajo Hasnović za portal Crna-Hronika.

Tek su rodili bebu, tako da će joj tek u ponedjeljak dati ime. Strašno je šta su nam napravili i to samo zato što smo Romi. Molio bih sve prijatelje da ovo podijele na svojim mrežama – za kraj rekao je Sajo Hasnović. hayat.ba