ZAVRŠENA OBDUKCIJA BEBE NAĐENE U ZAMRZIVAČU: ODMOTAVA SE KLUPKO NEZAPAMĆENOG ZLOČINA, ALI JEDNA STVAR I DALJE KOČI ISTRAGU

Region

ZAVRŠENA OBDUKCIJA BEBE NAĐENE U ZAMRZIVAČU: ODMOTAVA SE KLUPKO NEZAPAMĆENOG ZLOČINA, ALI JEDNA STVAR I DALJE KOČI ISTRAGU

Obdukcija bebe čije je tijelo, krajem januara ove godine, nađeno u zamrzivaču u kući u Zemunu, u Srbiji, je završena na Institutu za sudsku medicinu, ali je naređena histopatološka analiza koja jedino može da potvrdi da li je dijete rođeno živo. Analiza je u toku i ona će biti gotova za najviše dva mjeseca. Kada se utvrdi da li dijete živo ili mrtvo rođeno tužilaštvo će odlučiti da li će podizati optužnicu protv majke – objašnjava izvor.

Lidija M. (47) majka bebe koja je nađena u kući u kojoj žive njen suprug Zoran M. (62) i njihovo četvoro djece ispitana je, prije više od mjesec dana, u svojstvu građanina u policijskoj stanici u Zemunu. Ona je priznala da je novorođenče njeno i rekla je da ga je rodila mrtvo.

Lidija je priznala da je beba njena, ali je rekla da ju je rodila mrtvu. Međutim, to još uvijek ne znamo dok se ne završi obdukcija. Vidjet ćemo da li ju je ubila po rođenju. Ako jeste, Lidija ide u zatvor za ubistvo, za sada je u pritvoru. Takođe je rekla da je sakrila tijelo jer niko od njenih ukućana nije znao da je trudna, pa da nije znala šta da radi, te ju je stavila u zamrzivač. Ubrzo nakon tog porođaja ona je otišla iz kuće i ostavila svoju porodicu – rekao je sagovornik blizak istrazi.

Podsjetimo, tijelo je nađeno u kući u Zemunu u kojoj je ona živjela do maja prošle godine, a u kojoj su ostali Zoran i njihovo četovoro djece.

Prema Zoranovim riječima, zamrzivač su inače otvarali samo on i supruga. U ćošku sam vidio neki smotuljak u peškiru i u nekoliko kesa. Otvorio sam, ličilo mi je na bebicu. Djeca inače ne otvaraju zamrzivač, samo frižider. Supruga i ja smo koristili zamrzivač, djeca ne – rekao je on. Otkriva da su on i supruga imali nesuglasice. Ona se, navodno, viđala sa drugim muškarcima.

Supruga koja je otišla i ja smo imali nesuglasice, imamo četvoro djece… Supruga ne živi ovdje od maja mjeseca, a ja živim ovdje od kada je kuća napravljena, 60 i nešto godina… Sa suprugom nisam sada došao u kontakt, posljednji put smo se vidjeli kod notara kada mi je trebao ljetos potpis da vodim djecu u Crnu Goru – rekao je on. hayat.ba