Priča o ‘nevidljivom čovjeku’ iz Belog Manastira – majka ga je skrivala 59 godina

Region

Priča o ‘nevidljivom čovjeku’ iz Belog Manastira – majka ga je skrivala 59 godina

Iako je rođen 1948., Drago J. je ponovno počeo postojati tek 2007. godine. Naime, sve do ožujka te godine, majka Veronika je Dragu skrivala od svijeta. Zaključan u sobu, s rešetkama na prozoru, Drago je proveo više od pola stoljeća života. Da apsurd bude veći, kuća strave bila je tek nekoliko stotina metara udaljena od belomanastirskog Centra za socijalnu skrb.

Stravična životna priča o nesretnom Dragi koji je život proveo u kućnom zatvoru, bez ikakvog kontakta s vanjskim svijetom, prije 16 je godina, potresla Baranju i čitavu Hrvatsku. U kući, u Ulici Vladana Desnice, u Belom Manastiru, na broju 26, „nevidljivi“ je čovjek proveo 59 godina svog života. Svi su zaboravili, ili pak nisu niti znali da Drago postoji. S vremena na vrijeme, mještani su, noću, kada je bilo upaljeno svjetlo, u kući viđali siluetu muškarca, no nisu znali da je riječ o sinu kojeg je majka, od ranog djetinjstva, zatvorila u kuću, pomno ga skrivajući od svijeta.

Susjedi, s kojima su novinari razgovarali te 2007., tvrdili su da Dragu nikada nisu vidjeli. Koliko ga je majka dobro skrivala potvrdio je i nevjerojatan podatak – Dragu nikada nije vidjela čak niti supruga njegova brata, iako su prvih godina braka, živjeli na istom kućnom broju i dijelili dvorište. Ukratko, gotovo šest desetljeća, nesretni čovjek zapravo nije postojao, jer za njega nitko, osim par članova njegove obitelji, nije znao. vecernji.hr