ŽENA POSLIJE 30 GODINA RADA IZBAČENA SA POSLA ZBOG PAUZE ZA PUŠENJE: UPRAVNIK POZVAO OBEZBJEĐENJE DA JE OTJERA

Region

ŽENA POSLIJE 30 GODINA RADA IZBAČENA SA POSLA ZBOG PAUZE ZA PUŠENJE: UPRAVNIK POZVAO OBEZBJEĐENJE DA JE OTJERA

Zaposleni jedne poznate fabrike u Čačku, u Srbiji zatražili su od generalnog direktora da se šef pogona hitno izvini koleginici prema kojoj se kako tvrde ponio krajnje neprimjereno. Radnici su lokalnim medijima dostavili poruku koja je prethodno uručena generalnom direktoru kompanije.

-Ovo je naše preduzeće, godine smo ostavili u njemu, decenije, ovdje su ostarili mnogi. Hoćemo da ga sačuvamo, radimo pošteno, po dvije-tri smjene. Samo nećemo da nam klanovi zbog sitnih poriva i interese maltretiraju kolege koje su izuzetni radnici i pošteni ljudi. A upravo to se radi. Dakle obuzdaj ove koji maltretiraju kolege nizašta. Sindikat šuti, dakle, nemojte nas tjerati da se samorganizujemo. Ovdje je dovoljno izvinjenje bahatog rukovodioca koleginici, gospodine generalni direktore! Izvinite se ženi koja je častan čovjek i trideset godina radi u kolektivu! Čekamo to i sve u redu! Nije teško. Šef dođe i kaže: “Poštovana koleginice, izvinjavam se, pretjerao sam”. Nećemo prešutiti ako toga ne bude. Nemojte da stanemo na sat vremena zbog gluposti šefa – piše u poruci.

Radnica je uz pomoć obezbjeđenja navodno brutalno izbačena sa posla jer je koristila pauzu za pušenje na predviđenom mjestu sat ranije odnosno u 12 umjesto u 13 sati. Izvor iz fabrike navodi da je upitanju sjajna radnica koja je u kompaniji 30 godina, ali koja je strastven pušač.

-Nije jedina koja koristi priliku da umjesto u 13 sati izađe na određeno mjesto za te namjene sat ranije. Scene su bile nevjerovatne, upravnik je na nju poslao obezbjeđenje, koje je jučer izbacilo iz fabrike. Potpuno neprimjerena i nepotrebna intervencija. Dovoljno je bilo napisati izlaznicu na sat vremena – kaže izvor iz fabrike.

Radnici koji su bili očevici navode da su ostali u šoku i smatraju da je reakcija upravnika koji je naredio poslovođi da Z.J. otjera sa posla bila potpuno neprimjerena i bespotrebna.

Radnica je jučer zatražila pravnu pomoć poznate advokatske kuće u Čačku i podnijela tužbu protiv upravnika, prenosi Kurir. hayat.ba