Horor u školi nakon “prizivanja AVETI”: U bolnici je završilo 28 devojčica, izvele su morbidan ritual

Region

Horor u školi nakon “prizivanja AVETI”: U bolnici je završilo 28 devojčica, izvele su morbidan ritual

Najmanje 28 učenica škole “Instituto Edukativo” u Galerasu u Kolumbiji hospitalizovano je nakon što je neko organizovao prizivanje duhova sa “ouiđa pločom”, javili su lokalni mediji u sredu. Devojčice su prevezene u bolnicu sa znacima napada panike, neke čak i bez svesti, a informaciju je za medije potvrdio Ugo Tores, direktor te obrazovne ustanove.

One su u bolnicu primljene u pratnji roditelja i profesora, ali još nema informacija da li su se u međuvremenu oporavile i kakve su dijagnoze lekari postavili. Ouiđa tablu spiritualisti smatraju sredstvom komunikacije sa mrtvima, a modernu verziju je javnosti predstavio Elajdža Bond 1. jula 1890. godine.

U početku se smatrala nevinom salonskom igrom koja nije povezana sa okultizmom, ali se taj pojam promenio nakon što je američka spiritualistkinja Perl Karan popularizovala njenu upotrebu kao alat za proricanje tokom Prvog svetskog rata.

Naravno, od prvog dana naučna zajednica je odbacila svaku mogućnost da ploča ima posebne moći, ili bilo kakvu namenu u kontekstu komunikacije sa mrtvima, međutim verske zajednice to i danas smatraju satanističkom praksom i čak tvrde da može da dovode do demonske opsednutosti.

Priča o kolumbijskim devojčicama došla je u javnost samo dve nedelje nakon što je najmanje šest učenika petog razreda osnovne škole “Ernesto Gonzalez Lašapel” u Dominikanskoj Republici završilo u bolnici sa sličnim simptomima.

Tamošnja deca su, pak, pričala da im se đavo ukazao u učionici. objektiv.rs