Ugostitelj iz Istre na mukama: ‘Kuharu nudim 2000 eura, a konobaru 1000. Ne žele raditi!’

Region

Ugostitelj iz Istre na mukama: ‘Kuharu nudim 2000 eura, a konobaru 1000. Ne žele raditi!’

Na oglas za posao javilo mu se četvero kandidata za koje je, kaže stekao dojam da su došli na razgovor samo kako bi ispunili formu i dobili pečat na Zavodu za zapošljavanje

Ugostitelj iz središnje Istre požali se Glasu Istre kako mu nedostaje radnika te je želio podijeliti svoje iskustvo u kojem je putem natječaja tražio više djelatnika za svoj objekt: kuhara/icu, konobara/icu, servirku i pomoćnog kuhara/icu.

Njegov objekt inače radi tijekom cijele godine, a za posao mu se, kaže, od 25 raspoloživih nezaposlenih za ta radna mjesta, sa Zavoda za zapošljavanje javilo njih četvero.

– Za kuhara nudim plaću od dvije tisuće eura, za konobara nešto više od tisuću, a za servirku i pomoćnog kuhara/icu plaća je tisuću eura – rekao je ugostitelj.

Kako kaže, odgovori kandidata su se sveli na to da ili nisu zainteresirani za taj posao, rade u fušu ili pak rade u inozemstvu i trenutno im status nezaposlene osobe u potpunosti odgovara. Kaže kako je dobio dojam da su se razgovoru za posao odazvali samo kako bi zadovoljili formu i dobili pečat. 24sata