Otključali smo vrata kupatila i vidjeli jeziv prizor! policajka otkrila detalje pronalaska zatočene djevojčice: doživjeli smo šok’

Region

Policajka Jasmina Rakić koja je sa kolegama prva ušla u stan na Mirijevu, u Srbiji, u kojem je Uroš Pašajlić držao zatočenu svoju osmogodišnju kćerku ostala je u šoku zbog prizora koji, kako je istakla, za 20 godina karijere nije doživjela.

Otključali smo vrata kupatila i vidjeli jeziv prizor. U kadi se nalazila djevojčica – istakla je ona. Kako se navodi, dijete je bilo u jakni, sa kapuljačom na glavi, okruženo đubretom i smećem.

Prišla sam djevojčici i izvukla je iz kade. Bila je jako uplašena, iznemogla i drhtala je – istakla je ona. Policajci su odmah utoplili djevojčicu i predali je nadležnim institucijama.

U službi sam već 20 godina i nikada nešto slično nisam doživjela – kaže Jasmina Rakić. Prvi osjećaj kada smo shvatili da je djevojčica živa, bilo je olakšanje, ali već u drugom trenutku, a s obzirom na njen fizički izgled, jer je djelovala zapušteno i iscrpljeno, morali smo hitno da reagujemo, kako bi joj što prije bila ukazana pomoć. Djevojčicu smo izvadili iz kade, nije pružala nikakav otpor, iako smo za nju bili stranci. Utoplili smo je i čekali Hitnu pomoć. Iako smo profesionalci i dugo u službi, ovo je ostavilo dubok trag na sve nas. To je bio događaj gdje smo svi doživjeli šok. Bilo je strašno. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvijek su spremni da zaštite građane i njihovu imovinu – istakla je Rakić.

Da podsjetimo jeziv slučaj zlostavljanja djeteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je muž brutalno tukao, kao i da već duže vrijeme drži svoju kćerkicu kao roba. Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

Policija je odmah po prijavi izašla na lice mjesta i našla dijete u teškom stanju. Pašajlić je uhapšen u utorak, nakon što je nekoliko dana bio u bjekstvu. Policija ga je pronašla u stanu na Karaburmi, gdje se krio kod jednog prijatelja. Tereti se za krivična djela nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode, zapuštanje i zanemarivanje djeteta, kao i kršenje porodičnih obaveza i određen mu je pritvor do 30 dana. (hayat.ba)