Ovi znakovi pokazuju da ste odgojili emocionalno inteligentno dijete

Zanimljivosti

Ovi znakovi pokazuju da ste odgojili emocionalno inteligentno dijete

Emocionalna inteligencija je sposobnost razumijevanja, reguliranja i izražavanja vlastitih emocija. Ona se odnosi i na sposobnost zapažanja, tumačenja i odgovaranja na emocije drugih. Postoje savjeti koji roditeljima mogu pomoći da odgoje emocionalno inteligentno dijete, kao i znakovi koji pokazuju da su u tome uspjeli. Evo koji su to znakovi.

Odlično izražavaju vlastite emocije

Dijete je emocionalno inteligentno ako može izraziti svoje osjećaje i emocije. Nikad se ne suzdržava, bilo da je riječ o smijehu, plaču, ljutnji ili zabrinutosti.

Mogu reći što osjećaju

Najljepša stvar kod emocionalno inteligentnog djeteta je što ono može imenovati svoje osjećaje. Može lako pronaći riječ kojom će opisati kako se osjeća.

Pokazuju empatiju

Emocionalno inteligentna djeca pokazuju empatiju, što znači da mogu razumjeti osjećaje drugih i staviti se u njihovu poziciju.

Odlično komuniciraju

Emocionalno inteligentna djeca imaju odlično razvijene komunikacijske vještine i ne boje se razgovarati o bilo kojoj temi.

Dobro slušaju

Znamo da je komunikacija dvosmjerna. Dakle, emocionalno inteligentno dijete zna se izraziti, ali i saslušati druge.

Mogu se sama umiriti

Emocionalno inteligentna djeca znaju se sama umiriti i razumiju važnost strpljenja, što pokazuju svojim postupcima. Izvor: Index