MOŽE I BEZ KAFE: OVO SU NAJBOLJI ČAJEVI ZA ZDRAVU JUTARNJU RUTINU

Zdravlje

MOŽE I BEZ KAFE: OVO SU NAJBOLJI ČAJEVI ZA ZDRAVU JUTARNJU RUTINU

Zeleni čaj je bogat antioksidansima koji pomažu u sprečavanju oštećenja ćelija i ubrzavanju metabolizma. Također sadrži kofein koji pruža potrebni energetski podsticaj ujutru, ali u manjim količinama od kafe. Zeleni čaj također sadrži aminokiselinu L-teanin koja poboljšava raspoloženje i smanjuje stres.

Uz zeleni čaj, crni čaj također je dobar izbor za jutro. Crni čaj sadrži više kofeina od zelenog čaja, ali manje od kafe. Također ima antioksidativna svojstva i pomaže u borbi protiv upala.

Neki ljudi preferiraju biljni čaj ujutru, a najbolji izbor za to je čaj od đumbira. Ovaj napitak ima protivupalna svojstva, podstiče probavu i pomaže u ublažavanju mučnine. Također ima blagi stimulativni učinak koji može pružiti energiju za početak dana.

Na kraju, odabir čaja koji najviše prija zdravlju ujutro zavisi od vaših ličnih želja i potreba. Ali ako tražite zdraviju alternativu kafi koja će vam pružiti energiju i hranjive supstance za početak dana, zeleni čaj, crni čaj i čaj od đumbira su odlični izbori. hayat.ba