Djeca izletjela kroz staklo, jedno preminulo

Region

Djeca izletjela kroz staklo, jedno preminulo

Dijete koje je teško stradalo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. aprila na putu Andrijaševci-Retkovci kod Vinkovaca preminulo je.

“Policija je danas u 18:20 dobila obavijest iz KBC-a Osijek kako je od posljedica saobraćajne nesreće preminulo dijete”, objavila je policija.

Policija je još 8. aprila objavila detalje nesreće.

Uviđajem saobraćajne nesreće je utvrđeno kako je zbog tehničke neispravnosti došlo do eksplozivne dekompresije dume zadnjeg lijevog točka automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed čega je 27-godišnjakinja izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom prešla u suprotnu saopraćajnu traku, gdje je udarila u teretni automobil – kombi daruvarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak, dolazeći joj u susret.

“Dvoje djece, koje je na zadnjem sjedištu automobila prevozila 27-godišnjakinja, nije bilo vezano sigurnosnim pojasima te su uslijed udara ispali iz automobila kroz vjetrobransko staklo i pali u zemljani odvodni kanal, prilikom čega je jedno dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, a drugo teške tjelesne povrede”, objavila je tada policija.

“Djeca su iz OŽB Vinkovci prevezena u KBC Osijek na dalje liječenje. U saobvraćajnoj nesreći teške ozljede zadobila je i 27-godišnja vozačica, dok su 31-godišnji suvozač u njenom automobilu i 28-godišnji vozač kombi vozila lakše povrijeđeni. Izvršenim alkotestiranjem oboje vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu”, objavila je policija tada.

“Protiv 27-godišnjakinje policija će podnijeti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela Izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju”, dodala je policija u tadašnjem saopštenju. Izvor: Nezavisne