SARAJKE OČAJNE: KOMŠIJA NAM BUŠI GUME, DAVI, NAPADA DJEVOJKE, A POLICIJA NE MOŽE NIŠTA! KAKVI SMO TO MI LJUDI?

Region

SARAJKE OČAJNE: KOMŠIJA NAM BUŠI GUME, DAVI, NAPADA DJEVOJKE, A POLICIJA NE MOŽE NIŠTA! KAKVI SMO TO MI LJUDI?

Više od 200.000 pregleda ima snimak Sarajke koji se brzinom munje proširio društvenim mrežama. Nažalost, ne radi se o lijepoj vijesti.

Ova djevojka se požalila na komšiju, čiji identitet i sliku je objavila, koji kako tvrdi, već sedam godina zlostavlja nju i ostale koji žive u toj zgradi: buši im gume, susreće u liftu, davi – dok, kako tvrdi, policija nije uradila ništa konkretno kako bi ih zaštitila.

Ona je navela da u toj zgradi živi čovjek koji nju zlostavlja već sedam godina, a isti slučaj je bio i sa jednom maloljetnom djevojčicom koja se na kraju iselila.

– Napadao je nju, njenu majku, napasovao je u liftu, pisao joj sprejem po vratima, a onda je prešao na mene, ista priča- rekla je ona.

Nakon toga, to zlostavljanje je prebačeno na njenu drugaricu, zbog čega je reagovao i njen otac koji je, kako tvrdi Sarajka, dobio i kaznenu prijavu nakon što ga je pretukao.

https://www.tiktok.com/@tekiiis/video/7224882025331772678?embed_source=71112494%2C71169334%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=hayat.ba%2Fsarajke-ocajne-komsija-nam-busi-gume-davi-napada-djevojke-a-policija-ne-moze-nista-kakvi-smo-to-mi-ljudi%2F922063%2F%3Ffbclid%3DIwAR3IILxBSTXYDx_03-pBCYHYif6n7S0-jbbnn3n6nfzzosfc1dpMzHZ67_U&referer_video_id=7224882025331772678

– Čovjek je platio voljno kaznu. Isti dan je nastavio, došao joj na vrata, napao njenu mamu i nju. Moju mamu je davio, meni se unosio u facu. Ali, policija ne može ništa jer mi nemamo dokaza. Nema veze što smo mi svjedoci. Mi smo njega prijavili, pisali smo peticiju, i on je poslan u Jagomir na skoro dva mjeseca. Super nam je bilo jer smo mislili da će ga zadržati. Međutim, njega su pustili nakon dva mjeseca i prvu stvar koju je tada uradio jeste da je probušio mojoj drugarici sve četiri gume jer je parkirala auto ispred zgrade – priča ova djevojka.

Kako kaže, njen otac je parkirao također na isto mjesto, nakon čega mu je taj muškarac jučer probušio sve četiri gume na vozilu, kao i njihovoj komšinici.

Pojašnjava i kako su više puta kontaktirali policiju, koji su rekli da ne mogu ništa jer „nemaju dokaza“, a kako kaže, od njih više ništa i ne želi.

– Mi smo svih ovih godina morali plaćati štete koje nam je uradio, on nije ništa. Mi ne smijemo ispred zgrade da parkiramo, da same hodamo haustorom. On je meni oduzeo tu privilegiju, a on sve to smije – objašnjava očajna Sarajka.

Dodaje kako postoje i druge komšije koji ne smiju da svjedoče jer ih je strah. U prilog svemu ovome ide i još jedna objava na društvenim mrežama komšinice ove Sarajke koja je ujedno i majka djevojke koju, kako tvrde, zlostavlja ovaj muškarac.

– Kakvo smo mi ljudi? Kakav nam je zakon i kakva nam je država? Šta treba da uradimo da zaštitimo svoje dijete? – upitala je ova majka. hayat.ba