(VIDEO) JEZIVA TRAGEDIJA Bahati jutjuberi se snimali u luksuznom automobilu, pa usmrtili dječaka (5)

Region

(VIDEO) JEZIVA TRAGEDIJA Bahati jutjuberi se snimali u luksuznom automobilu, pa usmrtili dječaka (5)

Jutjubri koji su vozili “lamborgini” dok su snimali video, udarili su u porodični automobil u Rimu, ubivši petogodišnjeg dječaka i povrijedili njegovu majku i sestru. Troje od petoro ljudi u sportskom automobilu pripadalo je grupi pod nazivom “TheBorderline”, koja snima i objavljuje “apsurdne i jedinstvene” video snimke na svom Jutjub kanalu, a prati ih 600.000 pretplatnika.

Oni kače video snimke izazova različitog sadržaja, od “24 časa na minijaturnom splavu”, “Koliko dugo možete izdržati u ledu” do “Skrivanja u srednjovijekovnom zamku” i “Živi 50 časova u Tesli”. Čini se da je izazov u srijedu bio ostati nekoliko dana u “lamborginiju”. Nesreća se dogodila u srijedu popodne u naselju Kazal Paloko, a dječak Manuel Proietie preminuo je na putu za bolnicu, navodi se u izvještaju.

– Bila sam u kući kada sam čula zastrašujući prasak i izašla sam napolje. U roku od nekoliko minuta mnogi su pojurili ka mjestu nesreće. Jedan muškarac je pokušao da dječaku pruži reanimaciju usta na usta – rekla je Lusija (50), koja živi nekoliko metara od mjesta nesreće.

– Ovo je veoma ozbiljno pitanje u kome se represija ukršta sa pitanjima prevencije – rekao je ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedozi.

Jedan član grupe, koja ima 600.000 pratilaca, rekao je u objavi na Instagramu da on nije bio taj koji je vozio i poslao svoje misli porodici mlade žrtve. Manuelova majka Elena Učelo (29) i dalje se nalazi u bolnici zbog zadobijenih povreda, dok je njegova četvorogodišnja sestra, čije ime nije poznato, puštena na kućno liječenje.

Lokalni stanovnici tvrde da su Jutjuberi u “lamborginiju” pokušali da prestignu automobil velikom brzinom dok su se podsmijavali drugim vozačima, prije nego što su se direktno sudarili sa smartom u kome je bila Elena. Ona je prethodno svoju djecu vozila iz vrtića.

Samo dva časa prije nesreće, uticajna osoba na društvenim mrežama Vito Lojakono, koji je bio putnik u “lamborginiju”, objavio je video na svom TikToku ismijavajući smart automobile, jer su jeftini u poređenju sa njegovim iznajmljenim sportskim automobilom, prenosi Blic.

– Ova žena u smartu, šta ona radi? Zdravo ljubavi, tvoj auto košta 300 evra, polovan. Moj košta milijardu, vrijedi koliko i Amazon – kaže Lojakano na snimku iz unutrašnjosti lamborginija. titox.net