Kecmanovići bježe u Ameriku: Porodica dječaka ubice skovala plan, neće da ih išta podsjeća na masakr u Srbiji!

Region

Kecmanovići bježe u Ameriku: Porodica dječaka ubice skovala plan, neće da ih išta podsjeća na masakr u Srbiji!

Roditelji Koste K. (13), koji je 3. maja pobio devet đaka i portira u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, uspjeli su da prodaju nešto imovine i planiraju da pobjegnu iz Srbije! Kako otkriva dobro obaviješten izvor Informera, oni su prodali nešto vrijedne pokretne imovine, uglavnom nakit i ostale dragocijenosti, pošto im je sud zabranio da raspolažu nekretninama. Kostina majka Miljana i sestra (10) sad samo čekaju kraj istrage protiv njegovog oca Vladimira, koji je u pritvoru, pa da svi zajedno odu u Ameriku.

Izvor Informera precizira da je Viši sud u Beogradu nedavno zabranio Vladimiru i Miljani da prodaju stan na Vračaru, dijelove poslovnog prostora u Beogradu i automobil, ali nije uspio da uđe u trag svim ostalim njihovim pokretnim vrijednostima.

– Kad se saznalo da je Miljana kontaktirala sa nekoliko notara u Beogradu kako bi prebacila nepokretnosti na treće lice, sud je odmah reagovao i zabranio njoj i njenom mužu raspolaganje nad stanom, lokalom i automobilom do kraja postupka koji se vodi protiv Vladimira. On se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je Kosta njegovim pištoljima počinio masakr, zbog čega žrtve masakra po okončanju postupka imaju pravo da traže odštetu od njega. Međutim, ukoliko bi Vladimir i Miljana uspjeli da prodaju svu imovinu prije presude, roditeljima žrtava bi bilo otežano, a možda čak i onemogućeno da naplate, zbog čega je sud preventivno i zabranio Kostinim roditeljima da raspolažu tom imovinom – objasnio je sagovornik.

On dodaje da Miljana i Vladimir ipak nisu odustali od toga da dođu do para, pa su prodali imovinu koja nije bila poznata sudu.

– Riječ je, kako su istražitelji saznali, o nekom porodičnom nakitu i drugim dragocijenostima. Kostini roditelji ne žele da žive u Srbiji poslije jezivog masakra za koji je odgovoran njihov sin, svjesni su da im ovdje nema života i planiraju da se presele u Ameriku. Tamo imaju neke rođake i prijatelje, koji su spremni da im pomognu, a Vladimiru i Miljani je svakako prioritet da kćerki obezbijede neki kakav-takav normalan život, daleko od svega što ih podsjeća na masakr u Srbiji – otkrio je izvor Informer.

Podsjetimo, Kosta je kobnog jutra uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri “Molotovljeva koktela”, što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez riječi ubio pripadnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića i još tri djevojčice koje su se zatekle kod ulaza. Zatim je u hodniku zamijenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gdje je Kostino odjeljenje VII/2 imalo čas historije. Tamo je najprije ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka djeci. Ubio je šestoro mališana i ranio još petoro.

U to vrijeme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamjenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio djecu “jer je psihopata”.

Što se Koste tiče, on je i dalje na psihijatrijskom vještačenju u psihijatrijskoj ustanovi. Majka i sestra i dalje nemaju direktan kontakt s njim i svjesni su da će on najvjerovatnije do kraja života ostati na liječenju, pošto ne pokazuje nikakve znake kajanja i nesumnjivo je i dalje opasan po okolinu.

– On ne pita ni za roditelje niti za sestru, samo pita kad će biti pušten, pošto je svjestan da nije krivično odgovoran i smatra da neće završiti na robiji – napominje izvor. Izvor: Informer