Tragična priča: 19-godišnji putnik podmornice bio je prestrašen prije puta, ali je krenuo zbog oca!

Region

Tragična priča: 19-godišnji putnik podmornice bio je prestrašen prije puta, ali je krenuo zbog oca!

Nekoliko dana prije nego što je podmornica Titan ušla u okean u blizini obale Newfoundlanda u Kanadi, 19-godišnji student koji je pratio svog oca na ekspediciji izrazio je oklijevanje oko polaska, rekla je njegova tetka u četvrtak u intervjuu.

Azmeh Dawood, starija sestra pakistanskog biznismena Shahzade Dawooda, rekla je za NBC News da je njezin nećak, Suleman, obavijestio rođaka da “nije baš za to” i da se osjeća “prestrašeno” zbog putovanja kako bi istražio olupinu Titanica .

Ali 19-godišnjak se na kraju ukrcao na OceanGateovu podmornicu jer je putovanje palo tokom vikenda za Očev dan, a on je bio željan zadovoljiti svog oca koji je bio strastven prema nauci o Titanicu.

“Mislim na Sulemana, koji ima 19 godina, tamo unutra, možda jedva diše…”, rekla je Azmeh, prenosi NBC News.

Bila je shrvana u četvrtak kada je OceanGate, kompanija koja stoji iza ekspedicije na Titanik, potvrdila da se svih pet putnika na brodu smatra mrtvima. Obalna straža SAD-a rekla je da krhotine u području pretrage odgovaraju “katastrofalnoj imploziji”.

“Osjećam nevjericu”, rekla je Azmeh govoreći kroz jecaje.

Posljednja četiri dana bila su mučna za Azmeha. Bila je zalijepljena za vijesti očajnički tražeći novosti o svom bratu i nećaku i bojeći se najgoreg.

“Osjećam se kao da sam uhvaćena u jako lošem filmu, s odbrojavanjem, ali niste znali do čega odbrojavate. Bilo mi je nekako teško disati misleći na njih”, rekla je.

Azmeh i Shahzada potomci su jedne od najistaknutijih korporativnih dinastija u Pakistanu. Istoimeni poslovni porodični imperij, Dawood Hercules Corp., ulaže u poljoprivredu, zdravstveni sektor i druge industrije.Izvor: Klix