Turisti u Hrvatskoj: Iz Njemačke smo i tamo je kuglica sladoleda 1,5 eura, a ovdje samo možemo gledati…

Region

Turisti u Hrvatskoj: Iz Njemačke smo i tamo je kuglica sladoleda 1,5 eura, a ovdje samo možemo gledati…

Ljetovanje na Jadranu zbog visokih cijena postalo je preskupo i stranim turistima. Turisti u Hrvatskoj tako za burger trebaju dati 22, za lignje 18, a za palačinke šest eura. Ako žele kilogram svježe ribe, onda trebaju izdvojiti 110 eura. Mario iz Austrije Hrvatsku obožava, no zbog cijena koje su otišle “u nebo” razmišlja da koktele sljedeće godine ispija u Grčkoj ili Egiptu, piše Dnevnik.hr.

– Preskupo je i prestajemo s odmorima u Hrvatskoj. Samo apartman bez ičega oko 2200 eura za dva tjedna. Prije dvije godine to slično platio bih upola manje – objasnio je Mario. Ne sviđa mu se ni što mala porcija krumpirića na plaži stoji kao pet kilograma u trgovini. – Četiri eura? Jako je skupo, u Austriji biste mali pomfrit platili možda dva i pol – rekao je.

U Hrvatskoj se trenutno nalazi 50 000 gostiju više nego prošle godine u isto vrijeme, a najbolje prolaze Rovinj, Poreč i Dubrovnik. Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, objasnio je da Dubrovnik ima svoj nivo cijena, no da isto tako ima i kvalitetnu ponudu i puno toga za ponuditi svim gostima.

Maria i Alex iz Njemačke dvije kugle sladoleda platili su sedam eura. Takva cijena je obitelji s troje djece veliki izdatak jer, i da svako dijete uzme samo jednu kuglicu, cijena bi bila 10 i pol eura. – Iz Njemačke smo i tamo je jedan i pol euro kuglica. A ovdje samo možemo gledati – rekla je Tatiana, majka troje djece.

Predsjednica Udruženja ugostiteljstva HGK, Jelena Tabak, objasnila je da nisu svi proizvodi ustvari ni na jednakoj razini i jednake kvalitete tako da ima raznorazne cijene i ponude. Anamari iz Belgije je jednu noć u kampu platila 89 eura. – Na Pagu nam se domaćica ispričavala jer je cijena kampiranja tako visoka. Ovo je tako divna zemlja, ali nažalost mi se više ne vraćamo. Imamo prijatelje koji isto imaju kamper i već smo im pisali “nemojte doći” – zaključila je Anamari. (ekskluziva.ba)