SLUČAJ U BIH: Miralem zbog unuke fizički napao medicinsku sestru, ošamario je i udario nogom…

Region

SLUČAJ U BIH: Miralem zbog unuke fizički napao medicinsku sestru, ošamario je i udario nogom…

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 27.06.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Zgrćo Miralema zvanog Mirke (49) zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. On se sumnjiči da je napao medicinsku sestru u Dječijem dispanzeru Zenica. Napad se desio 11. maja ove godine oko 17:30 sati.

Naime, Miralem je sa svojom kćerkom u navedeni dispanzer doveo njenu maloljetnu kćerkicu, odnosno svoju unuku kako bi dobila terapiju inhalacije.

Tu se iz još nepoznatih razloga posvađao sa medicinskom sestrom H.V., zatim joj je izgovorio nekoliko uvrjeđujućih psovki, nakon čega je uzeo crijevo i masku od aparata za inhalaciju bacivši ih u pravcu medicinske sestre.

Nakon toga je medicinskoj sestri H.V. prišao i pljunuo je u lice, onda ošamario i udario nogom u predio njene lijeve noge. Tom prilikom je medicinska sestra H.V. zadobila lakše tjelesne povrede. Miralem Zgrćo se nakon napada sa kćerkom i unukom udaljio iz dječijeg dispanzera.

Miralem je nasiljem te naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio građanski mir kojom prilikom je jedna osoba lako tjelesno ozljeđena, čime je osumnjičeni počinio krivično djelo „Nasilničko ponašanje“. titox.net