ZAŠTO NE DOLAZIŠ, MOJE MILO SUNCE?! Majka žrtve masovnog ubice neutješna, njene riječi kidaju dušu

Region

ZAŠTO NE DOLAZIŠ, MOJE MILO SUNCE?! Majka žrtve masovnog ubice neutješna, njene riječi kidaju dušu

Majka brutalno ubijenog Dalibora Todorovića (25) iz Dubone, u Srbiji, kojeg je u krvavom piru 4. maja ubio pomahnitali U. B. (21) na društvenim mrežama objavila je njihovu zajedničku fotografiju uz potresnu poruku.

Todorović je, podsjetimo, jedna od devet žrtva masovnog ubice koji je tog kobnog dana ubijen iz kalašnjikova dok je sa prijateljima sjedio na klupi ispred škole u Duboni. Dalibor je pogođen hitcima i pao je ispod klupe, njegovi roditelji čuli su pucnjavu, a kada su stigli kod škole tražili su sina i nadali se da je otišao negdje i da nije među povrijeđenima ili ubijenima. Nažalost, majka ga je krvavog našla i držala u krilu na putu do bolnice gdje je nažalost preminuo.

Zašto ne dolaziš? Gdje su drage ruke da zagrle majku. Gdje su mile oči što gledaju blago, na kojem su putu i na kojem kilometru… Pa da krenem tamo da mi bude drago. Da mi bude drago kad ugledam sina, moje sunce milo, da mi se nasmiješi – napisala je neutješna Daliborova majka, pa potom dodala:

Da mi kaže “ćao”, kad otvorim vrata da me njegov osmijeh zauvijek utješi. Oprostila bih mu sve istog trena što ga dugo nema, što mi se ne javlja. Što me svuda prati samo draga sjena i što svoju majku tako zaboravlja. Znam da tražit ću ga do kraja života, srest ćemo se opet jednog divnog dana. Otvorit će meni moj anđeo vrata i tek tada ću biti sretna nasmijana.

Neutješna žena ispod potresnih riječi objavila je i fotografiju na kojoj su zagrljeni. Ispod nje su se samo nizali tužni komentari podrške i žaljenja što je tragično izgubio svoj život od čovjeka kojeg nije ni poznavao.

Pa da podsjetimo, U. B. je kobnog dana uzeo kalašnjikov i krenuo iz svoje kuće u Šepšinu u krvavi pir. Osumnjičeni je tako naoružan otišao do sela Malo Orašje gdje se zaustavio kod spomenika gdje su mladi roštiljali i družili se povodom đurđevdanskog uranka, i tu je izašao iz kola, uzeo kalašnjikov i počeo da rešeta po tinejdžerima.

Nažalost, tada je ubio pet mladića, a nekoliko njih ranio, svoj krvavi pir nastavlja ka selu Dubone gdje kod škole puca na okupljene koji sjede na klupi i ubija troje, a ranjava nekoliko njih. Deveta žrtva Petar Mitrović podlegao je povredama nakon 50 dana borbe u beogradskoj bolnici, pišu srbijanski mediji.novi.ba