Političar snimljen kako krade luksuzne sunčane naočale

Region

Političar snimljen kako krade luksuzne sunčane naočale

Bjornara Moxnesa, čelnika norveške ljevičarske stranke, kamere su uhvatile u krađi luksuznih sunčanih naočala na aerodromu.

Čelnik norveške ljevičarske stranke Bjornar Moxnes podnio je ostavku u ponedjeljak nakon što je ukrao luksuzne sunčane naočale sa aerodroma u Oslu. To je odlučio napraviti mjesec dana nakon krađe, tek kada je procurila snimka njegovog sramotnog čina.

Moxnes, koji vodi norvešku Crvenu stranku, uhvaćen je u krađi 16. jula u duty-free prodavnici, prenosi Dnevnik.hr. O svemu se oglasio i Moxnes, na Facebooku je napisao ispriku.

“Napravio sam veliku pogrešku i učinio sam stvar još gorom s načinom na koji sam se nosio s tim u nastavku. Stvarno mi je žao zbog toga i želim se ispričati. Mnogi su me pitali kako sam mogao učiniti nešto tako glupo. Pitao sam se to puno puta posljednjih sedmica. Nemam dobro objašnjenje. Međutim, ono u što sam apsolutno siguran jest da sam učinio nešto loše i da moram prihvatiti posljedice”, kaje se Moxnes i žali što je to učinio svojim najmilijima – svojoj porodici.

Nacionalni izvršni odbor Crvene stranke odlučio je da će Marie Sneve Martinussen zamijeniti Moxnesa na mjestu čelnika stranke, koji je tu ulogu obnašao posljednjih 11 godina, piše Politico. titox.net