ČUDNA POJAVA NAPRAVILA HAOS NA NEBU IZNAD SLOVENIJE: Piloti uspaničeno zvali kontrolu leta i opisali jeziv prizor!

Region

ČUDNA POJAVA NAPRAVILA HAOS NA NEBU IZNAD SLOVENIJE: Piloti uspaničeno zvali kontrolu leta i opisali jeziv prizor!

Uredakciju slovenačkog portala 24ur.com stigao je, kako tvrde, pomalo neobičan snimak razgovora pilota TUI Ervejsa i kontrolora leta. Naime, kada je pilot bio iznad Slovenije, pred sobom je ugledao nekakva svjetla, javlja taj portal, pa je kontaktirao kontrolu leta kako bi pitao da li se radi možda o vojnom avionu.

Radi se, pišu, o letjelici TUI Ervejsa koja je u subotu u 15.45 poletjela iz luke Ist Midlands u Velikoj Britaniji, a na grčko ostrvo Rodos sletio je u 21.12. Tokom leta iznad Slovenije pilot je kontaktirao kontrolora, a razgovor je tekao ovako:

Kontrolor: Recite šta želite.

Pilot: Imam pomalo čudno pitanje, ali ima li vojnih aviona koji lete u smjeru kazaljke na satu jedan do dva, na udaljenosti od oko 40 ili 50 milja.

Kontrolor: 40 milja, pokazivač na jedan?

Pilot: Da. Možda (signal se na kratko prekida).

Kontrolor: Zapravo, nema izvještaja o vojnom saobraćaju.

Pilot: U redu. Jarko svjetlo, upravo sada, sija prema nama. Neposredno prije nego što sam vas kontaktirao, svijetlilo je prema nama, zatim je nestalo i počelo da treperi. Zatim je poskočilo na nebu i ponovno počelo neprestano da svijetli.

Neobičan razgovor između pilota i kontrolora uslijedio je samo mjesec dana nakon što je američka vlada objavila svoj zloglasni izvještaj o „neidentifikovanim nebeskim pojavama”.

U izvještaju, vlada ili obavještajne agencije nisu ponudile stvarni odgovor na to šta se zaista krije iza više od 140 neobičnih nebeskih pojava koje su zabilježene u posljednje dvije decenije. Nema nikakvih dokaza da iza njih stoji tajna napredna tehnologija zemalja poput Kine i Rusije, ili možda čak i vanzemaljskih bića, ali, s druge strane, sve to se ne može isključiti, napisali su autori izvještaja.

Čak i nakon objavljivanja izveštaja od devet stranica koji je napisao Pentagon, toliko pitanja ostaje bez odgovora. novi.ba