CECA O MERLINOVOM KONCERTU U BEOGRADU: Ne miješajte politiku s muzikom…

Showbizz

CECA O MERLINOVOM KONCERTU U BEOGRADU: Ne miješajte politiku s muzikom…

Dino Merlin nedavno je izjavio kako je pjesma “Beograd” nastala u Sent Glenu na nagovor Cecinog tadašnjeg emotivnog partnera te da nije trebalo da bude duet. S druge strane, Ceca je do detalja ispričala kako je tekao razgovor sa Merlinom i da li je planirano da “Beograd” bude duet.

-Dino Merlin je za mene napravio namjenski jednu pjesmu, a to je “Zaboravi”. Kada smo se mi sreli, kao što je rekao zahvaljujući mom bivšem partneru koji je njega poznavao, ja sam bila djevojčurak. On (Dino merlin prim. aut) je bio tada u Njemačkoj i sreli smo se u hotelu u Švicarskoj. Sjećam se i hotelske sobe i svake rečenice naravno. Donio je “Zaboravi” koja se meni odmah dopala izuzetno. Onda je rekao: “Imam jednu pjesmu koja je duetska inače pjesma ali ja ne mogu da je snimim zbog poznate situacije u tom momentu. Ali pošto ti imaš najspecifičniju emociju u glasu mislim da ćeš ti jedina to znati da izneseš”. To je meni jako imponovalo kada mi je rekao, pogotovo djevojci koja ima dvadeset godina i dobije takav kompliment od čovjeka koji je kantautor i koji već ima ozbiljne hitove iza sebe i ozbiljno ime.

-Ja sam tu pjesmu naravno uzela, dopala mi se. Bila je duetska kao što ste rekli. Ta priča je već poznata, mislim da sam ja to već pričala i znalo se za to. Onda sam ja tu pjesmu donijela kao i “Zaboravi” u Beograd kod Marine Tucaković i Fute. Njima se to nije dopalo, “Beograd” im se nije dopao, “Zaboravi” jeste. I to je otišlo na album “Šta je to u tvojim venama” kao i pjesma “Žarila sam žar”. Tada su mi rekli da je to pjesma koju je davnih dana ili godina u tom momentu Dino njima poslao da ponude ne znam ni kome. Rekli su da ima još jedna prelijepa njegova pjesma ako ti se sviđa da se snimi. Meni se dopala pjesma “Žarila sam žar” i ostala je do neke 1995. kod mene. Odlučila sam da na albumu “Fatalna ljubav” pjesmu “Beograd” ubacim i dodala sam dio koji nije postojao a za koji mi je pomogao Oliver Mandić a to je “Ovo sećanje ruši meni sve, moj Beograde zagrli me”. Tu sam dopisala i muziku i tekst i sklopila pjesmu “Beograd” ubacili na album i vau. Kada je izašao album to je postao zaista evergrin Balkana, bivše Jugoslavije i svih koji slušaju našu muziku. To je istina. Možda je on zaboravio, ali ja nisam – rekla je Ceca i otkrila da li je sa Merlinom nakon svega imala komunikaciju.

-Jednom prilikom, početkom dvijehiljaditih godina kada je imao album “Moj je život Švicarska” smo se nešto kratko čuli. Trebali smo ponovo da se čujemo, nismo se više nikada čuli, lijepo smo pričali razgovarali na temu. Sve tri pjesme su meni poklonjene. U momentu kada su izlazile pjesme ja stvarno nisam smjela da preuzmem rizik i da ga potpišem. To jesu njegova djela i to ne može niko da spori. Da ne bi čovjek imao problme jer su tada bile lude glave, usijane glave i samo sam razmišljala da čovjeka ne dovedem u bilo kakav problem – rekla je folk zvijezda pa se dotakla peticija o zabrani Merlinovog koncerta u Beogradu.

-To je već politika. To nema veze sa muzikom. Ja bih razumjela da su se bunili kada je trebao čovjek prvi put da dođe u Beograd. Pa da kažeš imaš ljude koji vole koji ne vole. Tako i za mene neki me vole neki me ne vole, ne možete cijelom svijetu ugoditi. Čovjek dolazi treći put, šta je on to novo rekao i da li je rekao da bi se podigla takva ujdurma. Mislim da je to potpuno bezveze. Nemojte ljudi miješati politiku i muziku. To su apsolutno dva različita svijeta, dva različita univerzuma. Ko voli neka sluša. Beograd je uvijek bio grad koji je bio odličan domaćin. Imali smo mnogo gore primjere pa nikad niko nije reagovao u Srbiji – rekla je Ceca. (Express/Telegraf)