KAD GOD VIDIM OVAKO PARKIRAN AUTO, ZNAM SA 100% SIGURNOSTI DA JE ZA VOLANOM NAJBAHATIJA, NAJSEBIČNIJA, NAJNEVASPITANIJA OSOBA: Ko se USUDI da ovako ostavi kola, mora da bude BEZ OBRAZA!

Region

KAD GOD VIDIM OVAKO PARKIRAN AUTO, ZNAM SA 100% SIGURNOSTI DA JE ZA VOLANOM NAJBAHATIJA, NAJSEBIČNIJA, NAJNEVASPITANIJA OSOBA: Ko se USUDI da ovako ostavi kola, mora da bude BEZ OBRAZA!

Problem sa pronalažanjem parking mjesta nikada nije bio veći; jednostavno – Beograd se širi, u svako doba dana su ogromne gužve i evidentno je povećan broj aktivnih vozača i kola u odnosu na prethodne decenije. U tim uslovima svaki slobodan ćošak gdje možete da uglavite svoj automobil je dragocjen, i osnovna vozačka kultura je uredno parkiranje, odnosno ono koje nikome neće praviti problem… Naravno, jasno je da ne misle svi tako.

Sve češće nailazim na loše parkirane automobile, iako je očigledno da su to mogli daleko bolje da odrade i da boljim pozicioniranjem naprave bar još jedno parking mjesto u nizu, ali to mi je svakako manji skandal od najnečasnijeg poteza svakog vozača u historiji – zauzeti jednim automobilom dva parking mjesta! Stati posred bijele linije, mrtav hladan, i bezočno okupirati jedno mjesto i to situaciji gdje većina provede i po 15, 20 minuta u potrazi za slobodnim prostorom, e to je zaista zločin koji bi trebalo da bude kažnjavan i to debelim novčanim kaznama.

Svaki put kad vidim tako ostavljen auto, ja znam, i niko me ne može uvjeriti u suprotno, da je za volanom najsebičnija, najbahatija, najnepristojnija, najneobazrivija osoba koja postoji. Ne može da mi padne na pamet nijedan razlog zašto bi to neko uradio, osim ako mu u datom trenutku nije pozlilo.

Dakle, uglavnom se razlog svodi na jednostavnu bezobzirnost i nebrigu za sve oko sebe i prostu umišljenost da ti imaš nekakvo (samo samom sebi znano) pravo da na javnoj površini zauzmeš dva parking mjesta jer si tako uletio u dati prostor i bio si lijen da se pomjeraš.

U mojoj ulici živi žena koja se svaki dan parkira tako, već mjesecima unazad! Svaki bogovjetni dan, sasvim očigledno namjerno, zauzima dva parking mjesta, ostavljajući nas ostale smrtnike da zbog njenog propusta često izvisimo za mjesto u svojoj ulici. Moja lična kultura i kućno vaspitanje mi ne daju da joj se konfrontiram, iako je jasno da je to zaslužila… Ali sam prilično sigurna da naš sukob ne bi riješio apsolutno ništa i da bi nastavila po svome.

Jednostavno, ako ima dovoljno obraza da to bez pardona radi iz dana u dan, ništa je neće spriječiti da nastavi po svome, a najmanje moja opaska… Riješila sam da sebi ne priređujem tu neprijatnost u vidu svađe sa njom, ali apelujem na sve ostale vozače – ne parkirajte na dva parking mjesta jedan auto! (Izvor: ŽenaBlic)