VANJA GRBIĆ: AKO PROFESOR NIJE AUTORITET U ŠKOLI, A RODITELJ U KUĆI, KAKVO JE ONDA TO DRUŠTVO?

Zanimljivosti

VANJA GRBIĆ: AKO PROFESOR NIJE AUTORITET U ŠKOLI, A RODITELJ U KUĆI, KAKVO JE ONDA TO DRUŠTVO?

Nikada jedan autoritet ne sme da dovodi u pitanje drugi. Nikada. Zato što ukoliko se sruši ovo – dete pada. Ako ste u dilemi koji vaspitni metod da izaberete do ovog septembra, kako bi vaše dete bilo uspešno u školi – pročitajte savet Vanje Grbića

Nakon strašne tragedije koja je zadesila Srbiju u jednoj osnovnoj školi, mnogi roditelji su nemoćno kršili ruke preispitujući svoje vaspitne metode. Pred početak nove školske godine, važno je obratiti pažnju na sve savete oko vaspitanja na koje možete naići, posebno od stručnih lica, ali savet Vanje Grbića je nešto što treba da zapamtite dobro.

Proslavljeni odbojkaš i nekadašnji reprezentativac Vladimir Vanja Grbić, tata četvroro dece i trener koji godinama radi sa decom, istakao je u intervjuu za emsiju “Na novi način” koliko je važno da postoji dobra komunikacija između roditelja i učitelja, kao i da ova dva autoriteta ne smeju međusobno da se ruše.

“Ovaj trougao – gde je dete na vrhu. Ovde je roditelj, ovde je učitelj – to se zove pedagoški trougao. Ova baza dole je odnos roditelja i učitelja. Nikada jedan autoritet ne sme da dovodi u pitanje drugi. Nikada. Zato što ukoliko se sruši ovo – dete pada. Nikada nisam dao sebi za pravo da komentarišem trenera loše pred svojom decom. Nikada. Jer on radi sa mojom decom. Kako će moja deca ići na trening kod njega, ukoliko ja kažem nešto loše? Neće mu verovati ništa.” – objasnio je Grbić.

U jednom drugom intervjuu Vanja je istakao – “Autoritet učitelja je do te mere srušen da oni ne mogu da prekore dete, da podignu glas, niti bilo šta drugo. Koliko je snimaka gde dete maltretira profesora.” Uspešni sportista je izjavio da ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, “kakvo je onda to društvo?”. Izvor: Alo

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli NaNovNačin (@nanovnacin)