EVO KAKO DA VAM SE GRAH SKUHA BRŽE NEGO IKADA: Ne treba vam ekspres lonac, samo dodajte 1. NAMIRNICU

EVO KAKO DA VAM SE GRAH SKUHA BRŽE NEGO IKADA: Ne treba vam ekspres lonac, samo dodajte 1. NAMIRNICU

Zbog toga, ako i vi volite ukusnu janiju od graha ili se oblizujete samo pri pomenu čorbe od graha, stavljajte kecelje i trkom u kuhinju, jer nas čeka kuhanje

Prosto kao grah, kažu mnogi, ali nije baš tako jednostavno pripremiti grah čorbu, ili jednostavno grah koje je i dalje među najomiljenijim jelima kod nas. Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva.

Ima tu različitih teorija i trikova a koji ne podrazumevaju da grah potopite prethodne noći u hladnu vodu.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod graha. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih savjeta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Dobro je da kod prvog kuvanja graha u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite grah da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocijedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promješajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema grahu, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuhan grah.

I na posljednjem mjestu, ali ne i po važnosti – vrijeme za kuhanje graha zavisi prije svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star grah možda se i nikada ne skuha da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Zbog toga, ako i vi volite ukusnu janiju od graha ili se oblizujete samo pri pomenu čorbe od graha, stavljajte kecelje i trkom u kuhinju, jer nas čeka kuhanje. novi.ba

Share this content:

You May Have Missed