ČUVENI PSIHOLOG ZIGMANTOVIČ TVRDI: Parovi koji u braku baš stalno postavljaju OVO PITANJE, nikada se neće razvesti

Zanimljivosti

ČUVENI PSIHOLOG ZIGMANTOVIČ TVRDI: Parovi koji u braku baš stalno postavljaju OVO PITANJE, nikada se neće razvesti

Ljubav je glavni pokretač svih nas, te je jedna od najbitnijih stvari u životu da pronađemo partnera koji će nas ne samo voljeti, već i razumeti i poštovati. Mnogi se pitaju koja je tajna srećnog i dugovječnog braka, a zapravo se ključ krije u samo jednom pitanju, smatra čuveni ruski psiholog Pavel Zigmantovič, piše Stil.kurir.rs.

A ono glasi:

Kako mogu da pomognem svom partneru?

“Svaki put kad pogledate u svog supruga / suprugu, postavite sebi ovo pitanje. S vremena na vrijeme, pitanje postavite naglas da partner čuje i da vam odgovor. Pomozite mu kako možete. Ako ne, pružite mu sve svoje razumijevanje. Tražite detalje, pomozite mu da olakša dušu. To je razlog zašto ovo pitanje tako dobro utiče na svaku vezu”, poručuje priznati ruski psiholog Pavel Zigmantovič.

U braku je izuzetno važno da u kući vlada smirena i lijepa atmosfera. Ako iskreno razgovarate, slušate jedno drugo i međusobno se pomažete, brak ne može da bude loš. Brižan suprug / supruga koji umije da sluša prepoznaje se kao srodna duša i partner za cijeli život, i zato u ovakvim brakovima ne može da dođe do prevare.novi.ba