ŽENA OD 105 GODINA UBEĐENA DA SU JOJ 3 STVARI PRODUŽILE ŽIVOT: Nemaju veze sa hranom, na jednu nikad NE BISTE POMISLILI

Region

ŽENA OD 105 GODINA UBEĐENA DA SU JOJ 3 STVARI PRODUŽILE ŽIVOT: Nemaju veze sa hranom, na jednu nikad NE BISTE POMISLILI

Jedna od najstarijih osoba na planeti,105-godišnja Britanka po imenu Džojs King proslavila je 12. setembra svoj 105. rođendan i podelila sa javnošću neke od tajni svoje dugovečnosti.

Džojs King je rođena 1918. godine u Radstoku u Somersetu. Kada je imala oko 25 godina, ona i njen suprug Erik preselili su se u grad Bristol. Džojs je radila kao frizerka, a nakon rođenja ćerke Vivijen postala je domaćica. Prema Vivijen, njena majka je uvek volela baštovanstvo, cvećarstvo, ples, a takođe je vodila aktivan način života.

Džojs je ispričala i da se nikada nije pridržavala dijeta, kao i da je uvek uživala u ukusnoj hrani. A kad su je upitali šta misli da je razlog, koja je njena tajna dugovečnosti, evo šta je ispričala za BristolLive.

Vremešna Džojs veruje da su tri stvari bile ključne. Jedna je što je manje-više celog života bila fizički aktivna, časovi fitnesa su nešto što joj je baš prijalo. Naglasila je i da je najviše volela kad je napolju, pa je tako svaki slobodan trenutak i lepo vreme koristila da izaže i prošeta, uživa u suncu i šetnji, sređivanju bašte. Još jedno je po njoj veoma važno za dug život, a to je vera. Istakla je da je celog života išla u crkvu.

Trenutno, jedna od najstarijih osoba na svetu živi u staračkom domu Rosedejl Haus, gde je u društvu prijatelja proslavila svoj 105. rođendan. A da nije izgubila želju za životom iako je prevalila čitav vek, dokazuje i to što kaže da joj veliku radost predstavlja kada joj zaposleni iz doma organizuju manikir i frizera! (MONDO)