Još se nismo oporavili od tragedije u Gradačcu, desio se užas u Zavidovićima: Mersud je ušao u pekaru i pu*ao u Aidu, a potom u*io sebe!

Region

Još se nismo oporavili od tragedije u Gradačcu, desio se užas u Zavidovićima: Mersud je ušao u pekaru i pu*ao u Aidu, a potom u*io sebe!

Nepuna dva mjeseca od tragedije u Gradačcu, BiH je sinoć potresao novi stravičan slučaj. Ovoga puta u Zavidovićima. Mersud Halilčević je nešto poslije 21:00 sati ušao u pekaru na radnom mjestu Aide Dendić i pucao na nju, a potom hitcem i sebi oduzeo život.

Velika tragedije je zadesila Zavidoviće. S nevjericom su primili vijest o ubistvu mlade Aide Dendić, majke dvije male djevojčice. Zlo koje je počinio Mersud Halilčević iz sela Lijevča u Zavidovićima se desilo nedaleko od samog centra grada, u ulici “Zlatnih ljiljana”, u pekari gdje je radila njegova žrtva Aida Dendić.

Iako su se sinoć na licu mjesta, gdje je bio novinar Ekskluziva.ba portala, a gdje se okupio veliki broj mještana Zavidovića, mogle čuti nezvanične priče kako su njih dvoje bili u vezi, ovu informaciju ne možemo tvrditi sa sigurnošću, budući da još uvijek nismo dobili potvrdu od policijskih organa. Kako nam je rečeno, službene informacije o događaju će biti naknadno objavljene.

Kako je za Ekskluzivu potvrđeno i žrtva i ubica imaju po jedan brak iza sebe. Oboje su u prethodnim brakovima stekli po dvoje djece. Aida je dugi niz godina radila na mjestu prodavača u pekari, dok se Mersud odnedavno zaposlio kao kuhar u jednom restoranu. Bio je lovac i posjedovao je vatreno oružje. Kako Ekskluziva.ba portal saznaje, Mersud se svojim automobilom dovezao pred pekaru i parkirao na samom ulazu.

Ubicu u zloj namjeri nije preplašila ni policijska patrola koja se nalazila preko puta pekare, a koja inače često stoji na ovom dijelu prometne ceste. Kako se dalo vidjeti sa lica mjesta, do samog ubistva nije došlo u prodajnom dijelu pekare, a koji se vidi spolja. Žrtva je u tom momentu bila u drugoj prostoriji, vjerovatno gdje se sprema hrana, a gdje je ubica ušao i ispalio metke u nju. Kako smo nezvanično saznali, on je pokušao ubiti i još jednog radnika pekare, koji je bio s Aidom u smjeni, ali na svu sreću nije ga pogodio. Mersud je potom pucao u sebe.

Kada je shvatio da se nekoliko metara od njega čuju zapravo pucnji, policajac koji se nalazio preko puta pekare u službenom vozilu je kako saznaje Ekskluziva.ba portal, odmah otišao u istu, ali je već bilo kasno da se spriječi tragedija. Alarmirao je svoje kolege, a ubrzo su na lice mjesta došle brojne policijske patrole i vozilo Hitne pomoći. Zdravstveni radnici su na licu mjesta konstatovali smrt tragično stradale Aide i ubice Mersuda. Inače, očevidci koji su se nalazili na autopraonici preko puta pekare su za Ekskluzivu ispričali kako se po Mersudovom dolasku nije moglo zaključiti da nosi oružje sa sobom, a i da su sami pucnji zvučali kao petarde, vjerovatno jer je prostorija zavučenija od samog izložbenog prostora. Ekskluziva.ba