OVO SU ŽRTVE POMAHNITALOG NAPADAČA U ROTERDAMU: Osumnjičeni student medicinskog centra, a potpuni ŠOK je nastao kad se saznalo zašto je ranije osuđivan

Region

OVO SU ŽRTVE POMAHNITALOG NAPADAČA U ROTERDAMU: Osumnjičeni student medicinskog centra, a potpuni ŠOK je nastao kad se saznalo zašto je ranije osuđivan

Muškarac (32) je pucao danas u Roterdamu na dvije lokacije. On je ubrzo uhapšen, a kako je saopštila policija, ubijene su najmanje dvije osobe. Osumnjičeni je inače student Erasmus univerzitetskog medicinskog centra. Na dvije lokacije ubijeni su žena (39) i univerzitetski profesor (42). Kćerka (14) ubijene žene je ranjena i ona, je, rekao je šef policije Fred Vesterbeke, u teškom stanju, prenosi BBC.

Holandska policija saoštila je da je uhapsila osumnjičenog 32-godišnjeg muškarca poslije pucnjave. Kako je saopšteno, nije bilo drugog napadača. Lokalni mediji javljaju da je napadač prvo otvorio vatru u kući ili stanu, ranivši dvije osobe, a onda je zapalio zgradu.

Kako se vidi na fotografijama i snimcima sa lica mjesta, policija je okružila zdanje, dok su medicinski radnici i pacijenti napustili zgrade. Poslije pucnjave u stanu, osumnjičeni je otišao u Medicinski centar Erasmus gdje je nastavio sa pucnjavom.

Nažalost, prijavljeni su smrtni slučajevi, ali policija, za sada, ne saopštava tačan broj žrtava.

Kako navodi BBC, uskoro se očekuje konferencija za medije gradonačelnika Roterdama, policije i tužilaštva. Policija je ranije saopštila da je osumnjičeni bio na motociklu, da je bio obučen u borbenu odjeću, da ima crnu kosu, da je nosio ruksak, slušalice i pištolj.

Kako je navela policija, a potvrdio tužilac, ubijene su najmanje dvije osobe. Motiv je, za sada, nepoznat. Nema informacija o eventualno povrijeđenima jer policija još traga za ljudima koji su se zabarikadirali u medicinskom centru.

Napadač je od ranije poznat policiji. Osumnjičeni je prvo pucao u kući gde je pogodio ženu i djevojčicu. Nakon toga je u amfiteatru pucao u učitelja, koji je otac pogođene djevojčice.

Nakon toga je ušao u bolnicu, kako piše portal telegraaf.nl, i podmetnuo požar. Inače, osumnjičeni je 2021. godine osuđen za zlostavljanje životinja. Javni tužilac je izjavio da je osumnjičeni trenutno na ispitivanju i da sarađuje tokom istrage.

Osumnjičeni je, kako navodi portal, uhapšen nakon što je izašao iz bolnice. novi.ba