Hamas objavio videosnimak zarobljene djevojke: Pobrinuli ste se za mene, sad me vratite mojoj porodici…

Region

Hamas objavio videosnimak zarobljene djevojke: Pobrinuli ste se za mene, sad me vratite mojoj porodici…

Videosnimak na kojem je prikazana zarobljena djevojka Maja Šam (Maya Sham) koja je iz južnog dijela Izraela prebačena u Gazu prvi dan rata objavila je palestinska organizacija Hamas. Kako navode izraelski mediji, Šam je oteta rano ujutro u subotu na području u blizini Gaze gdje se organizovala zabava te gdje je ubijeno najmanje 260 ljudi.

U videosnimku koji je objavio Hamas može se vidjeti kako mlada žena leži na krevetu sa povrijeđenom rukom dok joj zdravstveni radnik mota ruku zavojem. Nakon toga, Šam se obratila javnosti te je uputila poruku i Vladi Izraela, ali i pripadnicima Hamasa.

– Vi ste se pobrinuli za mene, dali ste mi lijekove. Sve što tražim je da me vratite mojoj porodici, mojim roditeljima, braći, što je prije moguće. Molim vas, izvedite me odavde što je prije moguće – rekla je 21-godišnja Maja.

Videosnimak objavljen je nedugo nakon što je glasnogovornik Hamasa najavio kako grupa planira osloboditi strane taoce koje drže u Gazi. Prema njegovim riječima, Hamas je od subote zarobio 200 ljudi, dok su druge militantne frakcije zarobile još najmanje 50 Izraelaca. avaz.ba