ČISTAČICA SMISLILA GENIJALAN TRIK DA SE OPARI NA RAČUN JAVNOG WC: Iskoristila ljude koji su hitno morali u toalet, pa usledio OBRT

Zanimljivosti

ČISTAČICA SMISLILA GENIJALAN TRIK DA SE OPARI NA RAČUN JAVNOG WC: Iskoristila ljude koji su hitno morali u toalet, pa usledio OBRT

Čistačica na Kanštat festivalu u Nemačkoj iskoristila je fiziološku potrebu svih posetilaca, pa kada je primetila koliko često svi koriste javni toalet, počela je da naplaćuje ulaz. Mnogi posetioci verovatno nisu bili svesni da je reč o nezakonitom postupku jer je, prema policijskom postu na društvenoj mreži X (bivši Tviter), nelegalni prihod čistačice bio nekoliko hiljada evra.

Čistačica je, kako je saopštila policija, stala ispred kućica za obavljanje nužde i tražila naknadu pre ulaska u toalet, iako korisnici objobično ostavljaju napojnicu na tanjiru postavljenom ispred toaleta nakon korišćenja toaleta. Da se ​​nije radilo o dobrovoljnoj donaciji, već o prinudnoj meri, primetili su policajci u civilu koji su nakon otkrivanja ovog zločina uhapsili čistačicu, prenosi sajt “Stuttgarter-zeitung”.

Prema nemačkom zakonu, ovo delo spada u član 240. Krivičnog zakonika i smatra se prinudom. Za takvo delo može biti kazna od tri godine zatvora. Međutim, još nije jasno šta će se tačno desiti sa čistačicom koja je prekršila zakon i koja se smatra počiniocem krivičnog dela.

Ipak, ono što je bilo očekivano da će da se desi, pored pravnih posledica koje joj prete nakon rasvetljavanja svih detalja ovog neobičnog slučaja, žena koja je bila zadužena za higijenu – dobila je otkaz. (Kurir.rs/ŽenaBlic)