SAMO JE REKLA “SECI” Una (9) iz Čačka ošišala svoju dugu kosu kako bi se za decu obolelu od raka napravile perike (FOTO)

Region

SAMO JE REKLA “SECI” Una (9) iz Čačka ošišala svoju dugu kosu kako bi se za decu obolelu od raka napravile perike (FOTO)

Da u deci, iako su mala, može da kuca veoma veliko i plemenito srce na najbolji način i na svom ličnom premeru pokazala je devetogodišnja Una Jovanović, učenica III razreda OŠ “Tanasko Rajić” u Čačku.

Sasvim slučajno su ona i njena majka čule da se kosa može donirati kako bi se za decu obolelu od raka napravile perike, i ova devojčica nije se nijednog trenutka razmišljala. Odlučila je da ošiša svoju dugu kosu i sve to donira.

– Frizerka me je pitala da li želim, odmah sam rekla da. Moralo je minimalno 15 centimetara dužine da se ošiša i prihvatila sam. Ni najmanje mi nije bilo žao kose. Srećna sam što na taj način mogu bar malo da pomognem deci koja se bore sa teškom bolešću, rekla je Una za RINU.

Najveća podrška ovoj humanoj devojčici u ovoj akciji bila je majka Mirjana, koja ističe da je ponosna na odluku svoje kćerke koju je sama donela.

Ovaj Unin primer mogao bi da posluži kao motivacija devojčicama, ali i odraslim ženama koje skraćuju svoju kosu, da se takođe raspitaju kod svojih frizera i doniraju je kako bi se od prirodne kose napravile perike za osobe obolele od najtežih bolesti.

Lep i bitan gest, koji može izmamiti osmeh na lice, jer mnogi koji se bore znaće da u toj borbi nisu sami. (RINA)