NEMA ZAVRŠEN FAKULTET, NITI POSEBNE VEŠTINE, A ZARAĐUJE VIŠE OD LEKARA: “Radim posao koji niko ne želi ZA 13.000€ MESEČNO” (VIDEO)

Region

NEMA ZAVRŠEN FAKULTET, NITI POSEBNE VEŠTINE, A ZARAĐUJE VIŠE OD LEKARA: “Radim posao koji niko ne želi ZA 13.000€ MESEČNO” (VIDEO)

Čovek koji je tvrdio da nema nikakve veštine, ni obrazovanje – sada zarađuje više od lekara. Kori Rokvel (38), zarađuje 160.000 dolara godišnje – više od prosečne plate mlađih lekara – kao rudar. Godinama je bio “izgubljen” bez konkretnog cilja u životu i osećao se “zarobljeno”. Kori je čak pokušao, ali nije uspeo zadržati posao u lokalnom supermarketu, pre nego što mu je pružena slamka spasa da radi kao rudar.

– Bio sam izgubljen i nisam imao pojma što želim raditi, prenosi Daily Star.

– U to vreme nisam imao obrazovanje, nisam imao veštine, nisam imao devojku niti dete. Znao sam da ću protraćiti život, ako ne odem iz LA-a.

Rudar je od tada zaradio basnoslovnu platu i postao zvezda TikToka, gde snima svoje radne dane. Ali odluka koja mu je promenila život značila je da se mora odseliti daleko od blještavila i glamura LA-a. Agencija za zapošljavanje u rudarstvu ponudila mu je šestomesečni ugovor u 1000 kilometara dalekom gradu u Nevadi – gde već četiri godine radi.

@coryrockwell

#undergroundmining #undergroundminer #undergroundmine #underground #mining #miner #mine #minetok #miningtok #minertok #nevada #coryrockwell

♬ original sound – Cory Rockwell

Tvrdi da voli prljav posao i “nastoji biti najprljavija osoba u rudniku”.

– Sada sam rudar – i posao mi je spasio život.

Bivši stanovnik LA-a zarađuje 37 dolara po satu – s bonusom do dodatnih 30 dolara po satu.

– Plata je dobra. Najviše što sam zaradio u godini je 160.000 dolara.

Ali odgovornost za detoniranje eksploziva, je ono što mu donosi najveći novac. Međutim, posao nosi dosta opasnosti. Od kipuće vode koja izlazi iz zidova do ruševina koje padaju – rad u rudniku može biti zastrašujuć. Međutim, iako je novac dobar, mora raditi 12-satne smene, sedam dana svake druge nedelje, kako bi ga zaradio. I to počinje u 6 ujutro, gde ostaje duboko u zemlji u mraku sve dok njegova smena ne završi u 18 sati.

– Dok dođem kući, toliko sam psihički, fizički i emocionalno iscrpljen da mogu bez problema spavati 20 sati, objasnio je rudar. Kurir.rs/jutarnji.hr/dailystar.co.uk